Divendres, 26 d'abril de 2024
ocupació turística

El sector turístic preveu tancar l'estiu superant els visitants de l'any passat

Les empreses d'esports d'aventura xifren entre un 4 i un 5% l'increment de serveis contractats aquesta temporada

Redacció 30 d'agost de 2019 a les 09:51
Dos joves practicant barranquisme al Pallars | Patronat de Turisme
El sector turístic de Ponent i el Pirineu preveu tancar l'estiu amb unes xifres d'ocupació superiors a les de l'any passat. Segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, abans de la temporada es van fixar l'objectiu de mantenir les dades històriques de 2018, que van ser de 615.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions, però a pocs dies d'acabar l'agost "tot fa preveure que fins i tot les puguem superar".

Alegre ha assegurat doncs que el sector tancarà la campanya de forma "molt satisfactòria" i ha destacat que els primers indicadors apunten que les empreses d'esports d'aventura i turisme actiu han registrat un increment de contractació de serveis de l'ordre del 4 al 5%. Des del Patronat s'atribueix aquests bons resultats al fet que la meteorologia ha acompanyat i també a la gran varietat d'oferta del territori.

Alegre ha recordat que el sector turístic a Ponent i el Pirineu porta sis anys en una "línia ascendent" que s'ha vist accentuada les darreres quatre campanyes. Ho atribueix principalment al fet que "el sector fa els deures estructurant el producte i oferint-lo amb qualitat". Però també ha posat en valor la promoció que es fa del Pirineu i la plana. Segons Alegre, es tracta d'un territori molt “proactiu" a l'hora d'organitzar esdeveniments i aquest estiu n'hi ha hagut més de 400 de caire esportiu, cultural o gastronòmic. "Això permet al turista gaudir de les activitats", ha remarcat Alegre.

Alguns d'aquests esdeveniments que han portat turistes de tot el món han estat la Copa del Món de Kayak d’estiu lliure que es va celebrar al juliol a Sort, o en uns dies el Campionat Internacional de Parapent que es farà a Àger, a la Noguera, i comptarà amb més de 100 participants d'arreu del planeta.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació