Dimarts, 7 de maig de 2024
solidaritat

Tremp prepara una jornada esportiva solidària per a la investigació del KAT6A

Organitzada pels Tremp Runners té per objectiu recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia minoritària que pateix un infant de la ciutat

Jordi Ubach Llorens 29 d'agost de 2019 a les 11:04
Pol Monsó, al centre de la imatge, acompanyat de la seva família en una cursa | Tremp Runners
La capital del Pallars Jussà viurà aquest dissabte una jornada esportiva solidària per a la investigació del KAT6A, una malaltia minoritària que pateixen unes 130 persones a tot el món, 12 de les quals a l’estat espanyol. Una d’elles és en Pol Monsó, un infant d’11 anys de Tremp a qui se li va detectar la malaltia ara fa dos anys.

L'activitat consistirà en una jornada non stop de 12 hores d’esport amb relleus, de manera que tothom que ho desitgi, tingui el nivell que tingui, hi pugui participar. Començaran els nedadors al Xiringuito de la Pobla de Segur, a les 7h del matí, amb una travessa del llac de Sant Antoni d’uns 8 quilòmetres. Posteriorment, a la presa, es passarà el relleu als corredors, que completaran un recorregut de 16 quilòmetres fins a la rambla Doctor Pearson, on es passarà el testimoni a les bicis.

Els ciclistes podran escollir dos recorreguts amb BTT; el primer, d’unes 4 hores fins a Fontsagrada i el segon, un circuit urbà de 6,5 quilòmetres apte per a tots els públics. Ja a la tarda, a les 17h, s’entregarà el testimoni als caminadors, entre els quals hi haurà en Pol i la seva família, que completaran un recorregut d’uns 5 quilòmetres per Tremp i rodalies.

La prova, que és una iniciativa del grup de corredors Tremp Runners, no serà competitiva, per tant, no es necessita inscripció prèvia. Per col·laborar econòmicament s’instal·laran dos guardioles a la rambla Doctor Pearson de Tremp per tal de facilitar les donacions, que aniran destinades íntegrament a la Asociación KAT6A, amb seu a Palma de Mallorca.

La rambla Doctor Pearson serà el punt neuràlgic de la jornada, que també comptarà amb la seva vessant festiva. Així, s'hi han programat cinc actuacions des de les 10h del matí fins a les 19h a càrrec de les bandes locals Caiguda Lliure, Fugint del silenci, DJ Ibaitxu i del grup de percussió de la colla de diables Lo Peirot. També hi haurà una performance de dansa a càrrec de Ione Verdeny.

Jose Alba, membre dels Tremp Runners, ha explicat a Pallars Digital que la intenció és que aquesta jornada solidària tingui continuïtat i es pugui organitzar de forma anual. Per a més informació podeu seguir el compte d’Instagram @Pol_KAT6A.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació