Dilluns, 29 d'abril de 2024
Curses

La Marató de Barcelona més emotiva dels Tremp Runners

Els corredors van fer els 42 quilòmetres amb el Pol Monsó, l'infant amb síndrome KAT6A, per donar a conèixer la seva malaltia

Darío Albert 12 de març de 2018 a les 10:36
Els Tremps Runners en un tram de la Marató de Barcelona | Tremp Runners
La Marató de Barcelona és, de ben segur, una cursa carregada de moments emotius: exemples de superació, mostres de sobreesforç, superar el mur, els familiars i amics animant des de darrere les tanques, l'arribada a la meta... Per als Tremp Runners, en concret, aquesta edició ha estat molt especial. 
 

Foto de grup dels corredors a la Marató de Barcelona. Foto: Tremp Runners


Una representació d'aquest grup trempolí a qui els uneix l'afició per córrer van fer els 42 quilòmetres i 195 metres amb una motivació extra. Per a ells, el temps no era l'important, ni tampoc hi havia marques personals a superar. Només volien arribar a la meta acompanyats del Pol Monsó, un infant de Tremp amb síndrome KAT6A.

Els corredors, que fins i tot van fer-se unes samarretes especials per a l'ocasió, van anar fent torns per empènyer entre tots el cotxet del Pol, que va arribar a la línia de meta caminant de la mà del Marc Monsó, el seu pare, entre aplaudiments de la resta de corredors. 


El pare de l'infant ha definit a Pallars Digital la jornada com "una gran experiència" perquè tots anaven amb la intenció de passar-s'ho bé, fins i tot el Pol, de qui ha afegit que "també li va la festa"

El Pol és un nen de nou anys a qui a l'estiu li van diagnosticar la síndrome KAT6A, un mutació d'un gen del mateix nom que altera les proteïnes del cos. Es tracta d'una malaltia minoritària que la pateixen només 117 persones arreu del món. A l'Estat espanyol hi ha un altre cas que, tot i ser de Madrid, viu a Xangai.

La intenció de participar a la Marató amb el Pol era donar a conéixer la malaltia, així com recaptar finançament per la Fundació KAT6A per la investigació científica. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació