Divendres, 19 d'abril de 2024
trobades transfrontereres

Les Valls de Cardós i Ferrera celebren trobades amb els seus veïns occitans

Els ports de Tavascan i Boet seran l'escenari dels aplecs que pretenen estrènyer els vincles entre els territoris

Redacció 23 d'agost de 2019 a les 12:22
Imatge d'arxiu de la trobada al Port de Boet. | Gencat
Des de fa cinc estius al port de Martérat-Tavascan i des de fa set al de Boet, habitants i visitants de la Vall de Cardós i de la Vall Ferrera es troben amb els seus veïns de l'altra banda del Pirineu. Plegats intercanvien experiències, comparteixen gastronomia local 

Però aquestes trobades no són noves, pretenen recuperar costums habituals anys enrere quan pastors, comerciants, pagesos i altres transitaven aquests camins per visitar familiars i mercats, assistir a festes majors o organitzar el pasturatge dels ramats. Abans que hi hagués carreteres, doncs, el Pallars i l'Arieja estaven molt units per aquests camins d'alta muntanya.

Avui en dia, el Parc Natural de l'Alt Pirineu, el Regional de Pyrénées Ariégeoises i els ens locals de tots dos territoris són els encarregats d'organitzar, aquest divendres i dissabte, dues trobades transfrontereres que recuperen aquesta tradició i busquen agermanar aquests dos territoris, anteriorment tan units.  

La primera cita serà , aquest divendres, entre els pobles de Tavascan i Uston. Durant la trobada hi haurà música tradicional i tast de productes locals de les dos zones i es preveu fer un homenatge a André Rouch, anterior president del parc de l'Arieja mort aquest passat hivern. 

El dissabte, serà el torn de l'aplec al port de Boet, amb sortida a les 8h des d'Àreu.  A més de l'acte de germanor, les persones assistents podran gaudir d'un mercat i una degustació de productes agroalimentaris locals i comprar productes de les dues bandes del Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació