16 d'abril de 2024
os bru

Els ramaders es manifesten al Pirineu aragonès en contra de l'os bru

Convoquen a través de la Plataforma Transpirinenca més de 40 organitzacions de l'Aragó, Catalunya i Navarra

Redacció 22 d'agost de 2019 a les 15:00
Imatge de la manifestació d'avui a Ainsa. | ASAJA Lleida
L’Associació Agrària de Joves Agricultors es manifesta avui a l’Aragó. La mobilització, secundada per més de 40 organitzacions dels estats espanyol i francès, ha tingut lloc aquest matí (10.30h) i ha recorregut la carretera A-138, fins arribar al poble pirinenc d'Ainsa, per a reclamar suport a la ramaderia extensiva i exigir la retirada de l'os del Pirineu.

La concentració s'organitza a través de la Plataforma Transpirinenca, formada per organitzacions catalanes, aragoneses i navarreses i que coordina accions als tres territoris. En el comunicat que s'ha llegit a la Plaça Major d'Ainsa, els ramaders han anunciat que emprendran les accions legals que estiguin a la seva disposició per a garantir la retirada de l'os.

Qualifiquen els últims atacs patits a Catalunya i l’Aragó d'"intolerables". Diuen que els ramaders no haurien de conviure amb "una ossa portada d'Eslovènia" i de la qual se'n desconeix el comportament "fins i tot cap als humans”. Els ramaders també han volgut fer referència a la reintroducció d'ossos a la cornisa cantàbrica, on hi viu una població de centenars d'exemplars, i han deixat clar que consideren la seva situació amb l'os eslovè molt diferent ja que allà no hi ha hagut situacions tan alarmants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació