Dimarts, 30 d'abril de 2024
consum d'aigua

Alguns pobles del Pallars demanen mesura en el consum d'aigua

Des dels ajuntaments recorden que cal prioritzar l'aigua per a beure i higiene

Redacció 14 d'agost de 2019 a les 13:12
L'Ajuntament de Sort ha fet una crida als seus habitants | Arxiu
Sort, Baix Pallars i la Pobla de Segur alerten la seva població sobre el consum d’aigua potable. Des dels ajuntaments d'aquests municipis demanen responsabilitat als seus veïns i veïnes per evitar futures restriccions d’aigua en els mesos més calorosos de l’any.

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, aclareix que als dipòsits encara hi ha aigua i que es tracta d’una mesura preventiva, a causa de la sequera que pateix el país i que, per exemple a les comarques de la plana, ja ha obligat a prendre mesures. Monterde ha afegit que a l’estiu, la població de Sort es multiplica per 5, i que, per tant, el consum d’aigua es dispara moltíssim. Gerri de la Sal a fet un crida similar als seus habitants demanant "responabilitat".

La Pobla de Segur, per la seva banda, ha difós una petició a través de la plataforma digital Smart Vila, recordant als poblatans i poblatanes que estan "consumint més aigüa de la que es genera" i avisant que si es superen uns màxims, s'hauran de fer talls puntuals. Demanen, doncs, que es redueixi el consum d'aigua per a activitats que no son prioritàries com emplenar piscines o regar jardins, entre altres, i que es reservi l'aigua per a la higiene i el consum humà o d'animals.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació