Divendres, 19 de juliol de 2024
biblioteca de sort

Adjudicada la primera fase de les obres de la Biblioteca comarcal de Sort

L'edifici estarà format per dos plantes, tindrà 679 metres quadrats i comptarà amb sistemes d'eficiència energètica

Redacció 6 d'agost de 2019 a les 10:52
Estructura de formigó actual de l'edifici de la biblioteca, paralitzada fa 16 anys | ACN
Pas definitiu per l'inici de la primera fase de les obres de la nova Biblioteca comarcal de Sort. Segons publica el diari Segre, l'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha adjudicat els treballs a l'empresa local Cervós per un import de 233.466 euros i uns altres 13.000 per a la direcció de l'obra, que es preveu que s'allargui uns vuit mesos.

Aquesta primera fase de les obres, que comprèn les tasques arquitectòniques i estructurals de l'edifici, hauria d'estar acabada el setembre de l'any que ve. Tot seguit s'haurà de treballar per aconseguir el finançament de la segona fase i posar-la en marxa, per tal d'omplir la Biblioteca i dotar-la de contingut. L'edifici estarà format per dos plantes, tindrà 679 metres quadrats i comptarà amb sistemes d'eficiència energètica. 


El passat mes de novembre es va signar el conveni entre l'Ajuntament de Sort, el Departament de Cultura i l'Incasòl per posar en marxa la primera fase de construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort. 

Un equipament als peus del Castell

El municipi de Sort té 2.128 habitants i actualment disposa d’una biblioteca pública que no dona compliment als estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que requereix pel municipi una biblioteca central comarcal de 450 metres quadrats.

A més, l’ajuntament de la població disposa de l’espai necessari per traslladar l’actual biblioteca als peus de la façana principal d’accés al Castell de Sort, però requereix d’una intervenció adequada per tal de garantir l’execució del projecte en aquest espai patrimonial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació