Divendres, 26 d'abril de 2024
piribus

El Piribus porta a Esterri d'Àneu l'exposició «Viatge al cor dels Pirineus»

L'autobús recorre tot el Pirineu amb una mostra interactiva que recull l'ADN pirinenc

Redacció 31 de juliol de 2019 a les 12:15
El Piribus arriba a Esterri d'Àneu | Generalitat de Catalunya
L'exposició itinerant Viatge al cor dels Pirineus arriba a Esterri d'Àneu sobre les quatre rodes de l'anomenat Piribus, que recorre els Pirineus de punta a punta, des de Figueres fins al País Basc. L'exposició itinerant consta de 32 etapes, la primera va ser Ripoll, el passat 29 de març, i acabarà a Toulouse al setembre del 2020. En el trajecte, l'autobús passarà pel Pallars, la Val d'Aran, el Pirineu basc i aragonès i bona part del Pirineu francès i Andorrà.

Avui dimecres, 31 de juliol, el Piribus arriba a Esterri i s'estarà a la Plaça de la Closa fins el dilluns 12 d'agost. La presentació de l’exposició serà el divendres, 2 d’agost, a les 19h, a càrrec de l’alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, i els representants de la Fundació Catalunya La Pedrera, Lluís Martínez, i d’Obaga Activitats, Francesc Rodríguez.

Els curiosos que vulguin veure l'exposició el trobaran obert els matins entre les 10h i les 14h i, a les tardes, entre les 17h i les 20h. Cada dia hi haurà visites guiades a l'exposició que, en les anteriors etapes, ja han visitat 9.500 persones. A banda de la mostra, al Piribus també s'hi desenvoluparan diferents activitats gratuïtes com un concert o una triatló naturalista, i d'altres a l'exterior com una sortida de fauna, activitats sobre astronomia o la visita a una formatgeria.

En total, a Esterri hi ha programades 11 activitats amb diferents entitats del territori que coincidiran amb la Ultra Tail Valls d'Àneu i la Festa Major del municipi.

El Piribus és una acció emmarcada dins de l'ADNPYR, un projecte POCTEFA que neix amb la voluntat de valoritzar el patrimoni pirinenc, crear xarxa entre les regions que comparteixen aquesta serralada i fomentar l'educació ambiental i la cura del territori entre habitants i visitants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació