Dijous, 25 d'abril de 2024
cinema rural

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu acull la 9a Mostra de Cinema Etnogràfic

S’hi podrà veure una selecció de documentals del director Eugenio Monesma que porta per nom Material Inèdit del Pallars

Redacció 30 de juliol de 2019 a les 11:53
Façana principal de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu recupera, un any més, la memòria històrica del Pallars i del Pirineu a través de la recuperació i projecció de divers material fílmic inèdit en la 9a Mostra de Cinema Etnogràfic. El certamen, de caràcter itinerant, serà a Esterri entre el dimecres 31 de juliol i el divendres 2 d'agost.

Una sèrie de dos reportatges inèdits dels anys 50 i 70 del segle XX sobre centrals hidroelèctriques i un campament del CEC a l'Estany Negre donaran el tret de sortida, aquest diemcres, al festival.

El dijous, 1 d'agost, es podrà veure una selecció de documentals etnogràfics en l'entorn del Pallars i el Pirineu a càrrec de l'etnòleg i director de cinema documental Eugenio Monesma, que el propi Monesma s'encarregarà de presentar.  El divendres 2 d'agost, per a clausurar la mostra, es realitzarà un passi de les obres guanyadores del festival Mostremp de cinema rural al Pallars.

La Mostra de Cinema Etnogràfic està organitzada per l'Ecomuseu de les valls d'Àneu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. I compta amb la col.laboració de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu, la Filmoteca de Catalunya, la Productora Pyrene PV i el Mostremp. 
 

Cartell de la 9a edició de la Mostra de Cinema Etnogràfic Foto: Mostra de Cinema Etnogràfic

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació