Dissabte, 18 de maig de 2024
homenatge

La Generalitat homenatja els cinc bombers que van perdre la vida a Horta de Sant Joan

L'acte s'ha celebrat al lloc dels fets quan es compleixen 10 anys del tràgic incendi

Redacció 22 de juliol de 2019 a les 12:32
El President Quim Torra visita amb Josep Pallàs la zona 0 de l'incendi d'Horta de Sant Joan | Generalitat
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest diumenge al migdia l’acte d’homenatge als cinc bombers que van morir durant les tasques d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan, ara fa deu anys. Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha afirmat que “avui és un dia de record a uns homes valents i excel·lents que van perdre la seva vida per protegir els ciutadans i els nostres boscos”.
 
El mirador de les Roques de Benet, als Ports, ha estat l’escenari que ha acollit l’homenatge a en Jordi Moré, David Duesaigües, Jaume Arpa, Ramon Espinet i Pau Costa, membres de la Unitat GRAF que, segons ha explicat el president, “van demostrar una verdadera vocació de servei a la ciutadania”. 
 
El cap de l’Executiu ha volgut aprofitar l’acte per lloar els Bombers de la Generalitat de Catalunya, “excel·lents professionals reconeguts arreu d’Europa per la seva tasca en la prevenció i extinció d’incendis” que “demostren dia rere dia una clara vocació de servei a les persones i al país  amb esforç i molt sacrifici”, com, assegura, s'ha pogut observar en la seva recent intervenció als focs que han afectat la Ribera d’Ebre.
 
El president Torra ha tancat la seva intervenció mostrant el compromís del Govern amb les emergències i amb l’extinció i prevenció d’incendis; així com amb les millores reivindicades des de fa molt temps pel cos. “Es tracta d’un compromís, i alhora, una obligació”, ha precisat.
 
A l'acte, hi ha assistit el bomber de la Pobla de Segur, Josep Pallàs, únic supervivent de la unitat de Bombers que va patir l'accident durant els treballs d'extinció del foc. A primera hora del matí, Torra s'ha reunit amb les famílies i companys dels bombers per a recórrer la zona 0 , el lloc on es va produir l’accident.

Una ofrena floral ha estat el punt final a l’homenatge, on hi ha participat els representants institucionals, les famílies, així com representants dels Bombers i els GRAF, del Serveis d’Emergències Mèdiques, així com dels cossos dels Mossos d’Esquadra, dels Agents de Defensa Forestal i dels agents rurals.
 
A l’homenatge també hi ha participat l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martí, així com una alta representació del Cos de Bombers de la Generalitat i de veïns del territori que han volgut sumar-se al record.
 
L’acte ha estat organitzat conjuntament per Horta10, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior i l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan. Àngel Querol, veí d’Horta de Sant Joan, ha participat llegint un escrit que va dedicar a la memòria dels bombers, arran de l’incendi d’Horta.
 
També a Horta de Sant Joan, ahir s’havien programat altres activitats que es van realitzar de forma paral·lela i a primera hora del matí. Es tracta d’una caminada sobre un recorregut de 9 km, i una cursa de muntanya de 14 km. Ambdós itineraris van passar per la Zona 0 de l’incendi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació