Dijous, 18 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

ERC amplia l’oferta i proposa a JxC els quatre anys de presidència al Jussà

JxC només es plantejaria repetir coalició amb ERC amb la formula “invertida” de l’acord que les dos formacions han mantingut els darrers quatre anys

Jordi Ubach Llorens 2 de juliol de 2019 a les 10:34
Imatge de la façana exterior de l’Epicentre | Jordi Ubach
Esquerra Republicana (ERC) del Pallars Jussà ha fet una segona proposta a Junts per Catalunya per “donar continuïtat” al govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà. En un comunicat compartit a les xarxes, la formació republicana explica que ha ofert els quatre anys de presidència a JxC i la segona vicepresidència, mentre que ERC es quedaria amb la gerència i la primera vicepresidència.

En aquest escrit, ERC posa com a condició que el president sigui l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona (JxC), que ja ha estat vicepresident segon de l’ens comarcal aquests darrers quatre anys i de qui destaquen la seva “experiència i bagatge acreditat”. Els republicans asseguren que fan aquesta proposició “per coherència nacional” i tenint en compte “la feina feta aquests anys a la comarca”. 

Aquesta és la segona proposta d’ERC a JxC, després que aquesta última formació rebutgés el passat dijous en una reunió amb els alcaldes i caps de llista del Pallars Jussà l’oferiment dels republicans de compartir la presidència. JxC només es plantejaria repetir coalició amb ERC amb la formula “invertida” de l’acord que les dos formacions han mantingut els darrers quatre anys, en què el govern i la segona vicepresidència ha estat pel PDECat i la gerència i la primera vicepresidència pels republicans.

D’acord amb els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig, ERC té al Pallars Jussà 8 consellers, JxC 6 i Candidatura de Progrés-PSC (CP), 5. Sumen un total de 19 consellers. La majoria es troba, doncs, als 10.

L’acord JxC-PSC, més a prop

Segons ha pogut saber Pallars Digital, les negociacions entre JxC i el PSC han avançat els darrers dies. Recordem que JxC va demanar als socialistes gestos d’aproximació com a condició per poder arribar a cap acord, entre els quals, el rebuig a l’aplicació de l’article 155, reconèixer l’existència de presos polítics i exiliats o la defensa del model de l’escola catalana. 

En les diverses converses que han mantingut, les dos formacions es plantegen crear una gerència de perfil tècnic que no estigui vinculada a cap partit polític. Aquest possible acord donaria la presidència a JxC i la vicepresidència primera al PSC. El futur del Consell Comarcal del Jussà està encara a l’aire a menys d’una setmana de la seva constitució, el proper dilluns dia 8.
 

Els CDR han mostrat el seu malestar pel possible acord entre JxC i el PSC. Foto: Anna Solana

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació