Dissabte, 20 d'abril de 2024
patrimoni

Prop d’un milió d'euros de fons europeus per promoure camins i rutes al Pirineu

'Camins tradicionals dels Pirineus' vol promoure la conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural de la serralada

Redacció 20 de juny de 2019 a les 10:15
Una excursionista passejant per un sender de la Vall Fosca | Jordi Peró
La Diputació de Lleida rebrà 875.125 euros de fons europeus per millorar i promoure camins tradicionals i rutes al Pirineu. Aniran destinats al projecte Camins tradicionals dels Pirineus, que consisteix en aprofitar la xarxa de camins tradicionals de forma que vertebri el senderisme en les comarques pirinenques, connectant els nuclis de població, dinamitzant la seva economia i relligant tots els territoris, així com la realització d’obres de restauració, adequació i valorització d'infraestructures relacionades amb la xarxa.

Aquest projecte beneficiarà les comarques pallareses, però també es durà a terme a la Val d’Aran, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Solsonès i part de la Noguera. La petició d’aquests ajuts es va fer pública el passat mes de desembre i és ara quan s’ha conegut la seva adjudicació. EN aquell moment, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, destacava que aquest tipus de projectes “ajuden a reequilibrar el territori, a fer-lo més conegut i a enfortir-lo econòmicament”. 

A banda de l’esmentat, el departament de Presidència de la Generalitat ha donat el vistiplau a dos projectes FEDER més presentats per la Diputació: Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni que consisteix en posar en valor tota la riquesa patrimonial que ofereix el camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya i, concretament, en el tram comprès entre Tàrrega i Alfarràs i Paisatges de Ponent, que consisteix en valoritzar el patrimoni natural i cultural de cinc àmbits d'actuació: el Canal d'Urgell, la Noguera Baixa, els Paisatges de l'Aigua (nord del Segrià), els Paisatges de l'Oli (les Garrigues) i el Segrià Sec.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació