Dijous, 25 d'abril de 2024
violència de gènere

La Pobla inicia accions contra la violència de gènere en l’oci nocturn

La campanya consta de la lectura d’un manifest, unes falques i uns cartells amb missatges sensibilitzadors

Redacció 20 de juny de 2019 a les 09:55
Imatge de les participants a la formació de gènere | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur ha iniciat una campanya de sensibilització en contra de les violències sexuals en entorns d’oci nocturn, que es va engegar el passat dilluns a la nit durant el ball de la festa de les Falles. Aquesta és una iniciativa que neix d’un grup de dones i que té com a objectiu conscienciar les persones que assisteixen als balls de nit sobre la violència que s’exerceix durant les festes i que, sovint, “queda justificada per l’alcohol i la festa”.

La campanya, que consta de la lectura d’un manifest, unes falques que sonen durant la nit i uns cartells amb missatges sensibilitzadors, es coordina amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà en el marc d’una campanya per a la prevenció de violències i sexismes als espais d’oci i públics en què actualment s’està treballant.

A la Pobla en concret ja fa uns mesos que es treballa en accions contra la violència de gènere i és gràcies a això que s’ha engegat aquesta campanya, que es durà a terme en totes les festes que s'hi fan durant el mes de juliol. Una formació sobre el gènere va ser la primera de les accions que es van proposar des de l’Ajuntament de la Pobla, que va constar de tres sessions i més de 20 participants de diverses edats.  

La inquietud de les participants en aquesta formació i de la campanya del Consell Comarcal va propiciar una nova formació sobre violències masclistes en oci nocturn, punts liles i protocols per a totes les persones implicades en l’organització de festes majors de la comarca. Va anar a càrrec de l’Associació Lika, una entitat de Lleida especialitzada en formacions sobre les violències de gènere.

Finalment, el passat 8 de juny, la il·lustradora 3 Voltes Rebel va fer un taller d’il·lustració amb aquarel·les en què van participar 10 joves i adults amb l’objectiu d’expressar, a través de l’art, què és la violència de gènere i l’opressió per motius de gènere. Totes aquestes accions s’han finançat gràcies a l’aportació del Pacto de Estado contra la violencia de género, una acció del Govern d’Espanya que vol impulsar polítiques per a la eradicació de la violència sobre la dona.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació