Divendres, 26 d'abril de 2024
meteorologia

Primera onada de calor, després de Sant Joan

La revetlla es preveu tranquil·la i amb un clima estiuenc arreu del país

Redacció 19 de juny de 2019 a les 12:23
La revetlla de Sant Joan donarà pas a les altes temperatures. Una massa d'aire africana entrarà i ens acompanyarà fins al dia 27 com a mínim, segons apunten els mapes. Això vol dir que tindrem molta calor en pràcticament tot el país. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ja ha emès un preavís per calor extrema a partir del dimarts 25, amb valors superiors als 30 graus arreu de Catalunya. En alguns punts, com la Conca de Tremp, se superaran fins i tot els 35 i es podria arribar als 40 graus. 
 

Onada de calor a partir de Sant Joan Foto: SMC


Abans, però, l'atenció se centra en la revetlla. Quin temps farà? Els models indiquen que la nit de Sant Joan serà de clima totalment estiuenc amb nits pràcticament tropicals a la costa. La temperatura difícilment caurà per sota dels 20 graus i serà especialment alta a partir del dia 24, amb màximes que poden superar els 30 graus al Pallars.  

A curt termini, tal com informa el Meteocat, tot i que avui continuem amb aquest ambient de ple estiu, a la tarda creixeran nuvolades que poden deixar algun ruixat esporàdic al Pallars Sobirà. Demà dijous tindrem un matí també tranquil però les nuvolades de tarda sí que ens poden portar ruixats i tempestes més generals, acompanyats d’una baixada de les temperatures.

Divendres ens creua un front que ens portarà precipitació més generalitzada en qualsevol indret, així com un descens més acusat de les temperatures.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació