Dissabte, 27 d'abril de 2024
alimentació

Presenten a Tremp una guia que proposa petits canvis per menjar millor

L’objectiu és sensibilitzar els professionals de la salut i la població en general sobre la importància de mantenir una alimentació adequada

Redacció 19 de juny de 2019 a les 10:47

L’Epicentre de Tremp va acollir dilluns la presentació de la guia Petits canvis per menjar millor de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). La dietista i nutricionista Gemma Salvador va ser l'encarregada de presentar aquesta nova eina educativa d'alimentació saludable que busca sensibilitzar els professionals de la salut i a la població en general sobre la importància de mantenir una alimentació adequada.

El material presentat s'estructura en tres grans grups de missatges concrets i senzills sobre els aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar-ne la qualitat per tal de ser més saludables i respectuosos amb l'entorn. Un aspecte important a destacar d'aquests materials és que incorporen en cada apartat consells de promoció i consum responsable, de sostenibilitat i de reducció del malbaratament i també s'inclouen recomanacions per seguir una vida activa i social.

Pel que fa als aliments que cal menjar més, aquests són les fruites i les hortalisses, els llegums i la fruita seca, i també promoure la vida activa i social. Cal reduir el consum de sal i aliments salats, de sucres i aliments i begudes ensucrades, de carn vermella i processada i d'aliments ultraprocessats. Les opcions de canvi respecte d'altres tries menys saludables són l'aigua —enfront de les begudes ensucrades i begudes amb alcohol-, els aliments integrals —respecte dels produïts amb farines refinades-, l'oli d'oliva verge —en relació amb altres greixos-, i els aliments de temporada i de proximitat.

Cal destacar que la guia Petits canvis per menjar millor ha estat revisada i consensuada per 52 professionals provinents de diferents col·legis professionals, societats científiques, entitats, universitats, fundacions, associacions, divulgadors científics i de diferents departaments de la Generalitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació