Diumenge, 19 de maig de 2024
fgc

FGC aposta per fer de les estacions de muntanya la «porta d’entrada» als parcs naturals

La companyia vol que els turistes que visiten Barcelona destinin un o dos dies a conèixer el Pirineu

Redacció 19 de juny de 2019 a les 10:11
Els responsables de les estacions s’han fotografiat amb el president de la companyia | ACN
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ha marcat com a objectiu per a aquesta temporada d'estiu convertir les seves cinc estacions de muntanya, entre les quals hi ha els complexos pallaresos d’Espot i Port Ainé, en la "porta d'entrada als parcs naturals" i atraure els turistes que visiten Barcelona cap al Pirineu.

El president de la companyia, Ricard Font, ha destacat aquest dimarts, en la presentació de les destinacions turístiques d'FGC per a aquest estiu, que les comarques de muntanya "tenen una oportunitat immensa d'atraure" els visitants internacionals i ha subratllat que hi poden trobar un "paisatge privilegiat, gastronomia i cultura", a més de cinc parcs naturals de "primer nivell".

Segons Font, el Pirineu és "un dels principals actius de país" i ha afegit que "encara li queda molt camí" per promocionar-lo i descobrir-lo, especialment pels milions de turistes internacionals que visiten Barcelona. En aquest sentit, el president d'FGC ha explicat que als operadors se'ls ofereix la possibilitat de fer desplaçaments al Pirineu d'un o dos dies des de la capital catalana i fer així que Barcelona sigui “un dels principals actors en la promoció dels nostres actius de muntanya”.

Una oferta variada a Espot i Port Ainé

Les dos estacions ubicades al Pallars Sobirà són l’escenari perfecte on fer tota mena d’excursions i rutes de senderisme. Port Ainé començarà la temporada d’estiu el cap de setmana del 6 i 7 de juliol i a partir del dia 13 de juliol obrirà cada dia, ininterrompudament, fins a l’1 de setembre.
 
Amb tot, aquest estiu els visitants podran divertir-se de valent en el Parc Lúdic i d’Aventura de Port Ainé, on els visitants podran gaudir de les pistes de tubbing o practicar senderisme. Hi ha activitats per als més petits, com el Mini parc d’aventura als arbres (a partir dels 4 anys i fins a 1,30 m d’alçada), que consta de 10 jocs, com ara el pont nepalès, xarxes, un pont penjant i una tirolina, entre d’altres.
 
Paral·lelament, l’estació d’Espot acollirà l’activitat de Kilòmetre Vertical (KV) de la Vall de Peguera, que surt des del poble d’Espot i arriba fins al refugi Josep Maria Blanc. Port Ainé, per la seva banda, engegarà la Solevar Cronoescalada 2019, una cursa virtual amb bicicleta de carretera que compta amb 18,6 quilòmetres de pujada, un desnivell positiu de 1.228 m, rampes que arriben al 13% i un pendent mig del 7% fins a arribar a la meta.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació