Divendres, 26 d'abril de 2024
falles de la pobla

​Més de 200 fallaires i pubilles participen aquest vespre a les Falles de la Pobla

La xifra consolida un esdeveniment que enguany recau entre setmana

Redacció 17 de juny de 2019 a les 10:15
Fallaires de la Pobla preparats per iniciar el recorregut, en imatge d'arxiu | Guin Macaya
La Pobla de Segur ja ho té tot enllestit per celebrar una nova baixada de falles, que se celebren anualment el 17 de juny al vespre en honor a la mare de Déu de Ribera. En aquesta edició seran més de 100 les parelles que hi participaran, una xifra que consolida un esdeveniment que enguany recau entre setmana.

Així ho valora el president de l’Associació de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur, David Garín, que explica que estan “molt contents” de veure que la xifra de participants es manté. Per Garín, això significa que és una festa “molt esperada i arrelada” a la Pobla. 

Ja fa més de dues setmanes que a la Pobla es respira l’ambient fallaire. Es comença per anar a buscar la teia a Boumort i els pals d’avellaner a la Vall Fosca, dos elements imprescindibles perquè els i les fallaries puguin construir la seva falla, una tasca que cada persona duu a terme la setmana abans de la festa. A més, el poble s’ha vestit ja de banderoles i també de la ja tradicional escultura de falles a la rotonda d’entrada a la Pobla.

La festa, com cada any, començarà a les 17h amb el recorregut dels i les fallaires per la Pobla fins al peu de Santa Magdalena on, amb les falles al coll, pujaran fins al cim de la muntanya. A partir de les 20:30h les pubilles i la canalla sortiran amb els vestits tradicionals pels carrers de la Pobla per, a partir de les 22h, baixar a rebre els i les fallaires al peu de la muntanya.

Un cop al poble, les més de 100 parelles de fallaires i pubilles faran ofrena a la mare de Déu de Ribera i clouran la festa amb la ballada de la sardana de la Pobla. Finalment hi haurà el ball de nit per a tothom a la plaça de l’Ajuntament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació