Divendres, 19 d'abril de 2024
mundial de piragüisme

El Mundial de piragüisme de Sort es promociona a Barcelona

Hi prendran part fins a 250 palistes provinents d’arreu del món

Redacció 10 de juny de 2019 a les 11:12
Imatge de la presentació del Campionat a Barcelona | ICF
A falta de menys d’un mes per a la celebració del Campionat del Món de caiac de Sort, l'organització del comitè ha presentat el Mundial de freestyle o estil lliure, que es disputarà el 29 de juny al 6 de juliol. L'entorn de l’edifici Disseny Hub Barcelona de la plaça de les Glòries ha estat el singular espai per donar a conèixer la competició més espectacular del piragüisme d’aigües braves.

El Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, acompanyat de l'alcalde de Sort, Raimon Monterde; el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas; el president de la comité de freestyle de la Federació Internacional de Piragüisme, Lluís Rabaneda, i la directora de comunicació d'Endesa a Catalunya, Miriam Filella, han presentat aquest passat divendres la competició i han posat en valor el Mundial i la repercussió a la seva zona d'influència. 

Estrena de l’estadi de freestyle

Les proves se celebraran al riu Noguera Pallaresa, que és un de les lleres fluvials més actives d’Europa, i al camp de les regates de l’Aigüerola integrat a l’entorn urbà de Sort. Inaugurat el 1993 està condicionat per a la navegació esportiva en qualsevol època de l’any. De cara al Mundial, el camp de regates de l’Aigüerola inaugurarà l’estadi de freestyle.

La nova instal·lació, que s’ha fet amb criteris de sostenibilitat, està situada al tram baix del camp de regates, just després del pont urbà de Sort que travessa el riu en direcció a la Seu d'Urgell. El nou estadi compta amb dues onades o rulls que funcionaran durant tot l’any gràcies a la infraestructura dissenyada per poder controlar els caudals de l’aigua en cas de nivells elevats en època de desglaç.

L’adequació d’aquesta zona del riu ha fet que s’hagi renovat també l’entorn, tant des del punt de vista esportiu com a ciutadà. Els accessos a l’aigua dels palistes i el públic han millorat, la qual cosa facilitarà el muntatge d’infraestructures efímeres per a les competicions futures. Sort guanya el desitjat estadi de freestyle i una nova àrea verda, després d’aquesta remodelació.

250 palistes d’arreu del món

La competició de freestyle es disputa en un espai molt reduït del camp de regates. Els palistes han de realitzar el màxim nombre de figures o trucs aprofitant la força de l'aigua generada per una onada estacionària o rull, durant un temps màxim de 45 segons, i són puntuats per un jurat format per tres jutges.

El Campionat del Món de Sort acull totes les especialitats de l'estil lliure. C1 -canoa tancada- i OC1 -oberta- kayak K1 i l'especialitat de squirt, que és un model de piragua en el que ha estat minimitzat l'espai i només hi ha lloc per a les cames.

En el Mundial de Sort participaran 250 palistes procedents de 30 països. La selecció espanyola està composta per 17 palistes i l’encapçala Quim Fontané, actual Campió del Món de K1, la categoria reina del caiac d'estil lliure. El Kayak Sort i el Club Piragüisme Salt-Ter, aporten 8 i 7 atletes, respectivament, i el Club Piragüisme Pamplona i l'Associació Esportiva Pallars un representant.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació