Divendres, 26 d'abril de 2024
Ciclisme

Torna l'exposició sobre la història del ciclisme al Jussà amb una segona part

La mostra s'inicia el 1888 i s'allarga fins el 1975, any en que el Pallars va ser per primera vegada final d'etapa de la Vuelta d'Espanya

Redacció 4 de juny de 2019 a les 11:22
La mostra sobre ciclisme es podrà veure al vestíbul del consell | Arxiu
El vestíbul del Consell Comarcal del Pallars Jussà acull des d’aquest dilluns i fins el 28 de juny la segona part de l'exposició que repassa la història del ciclisme a la comarca. La mostra, que comprèn des de 1976 fins a l’actualitat, té com a fil conductor el rastre que deixen les competicions que passen per la comarca, com la Vuelta a España o la Volta a Lleida.

L’etapa “moderna” del ciclisme al Pallars Jussà es caracteritza pel protagonisme que agafen els clubs que es formen a la Pobla de Segur, com l’Sprint Club Ciclista Pobla (SCCP), i a Tremp, com la Unió Ciclista Tremp (UCT), que seran els autèntics dinamitzadors del ciclisme, organitzant proves que van més enllà de l’àmbit comarcal, com són les marxes cicloturistes La Pallaresa, La Verge de Ribera o La Bonaigua.

També són els clubs encarregats d’organitzar competicions o promoure altres esports que van agafant volada i que tenen en la bicicleta la seva forma de competir. Ens referim a la bicicleta de muntanya i al Centre BTT que s’ha instal·lat recentment a la Pobla de Segur per iniciativa del SCCP, i a la triatló que la UCT introdueix a la comarca aprofitant el pantà de Sant Antoni per a la prova de natació.

L'exposició forma part de les activitats que l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà ha preparat per cel·lebrar el seu 10è aniversari, la Setmana Internacional dels Arxius i forma part del projecte Fem esport, fem arxiu. Ara fa un any, ja es va presentar la primera part de la mostra, que se centrava en el període comprès entre el 1888 i el 1975, any en que el Pallars va ser per primera vegada final d'etapa de la Vuelta d’Espanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació