Diumenge, 28 d'abril de 2024
agbs

L’acadèmia de Talarn celebra el seu 45è aniversari

Des de la seva creació, l'AGBS ha format a gairebé 27.000 suboficials de l’Exèrcit de Terra

Redacció 3 de juny de 2019 a les 10:07
Imatge de l’acte de celebració del 45è aniversari de l'AGBS | AGBS
L’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn va celebrar el passat divendres el 45è aniversari de la seva creació, l’any 1974. L’acte, que va tenir lloc al mateix recinte i va consistir en un senzill acte militar, va comptar entre d’altres amb la presència del coronel director, Ricardo Salgado; el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín; l’alcalde de Tremp, Joan Ubach i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda.

Des de la seva creació, l'AGBS ha format a gairebé 27.000 suboficials de l’Exèrcit de Terra. Des de l’any 2011, els alumnes i els futurs suboficials compatibilitzen els seus estudis militars amb el títol de Tècnic Superior per a convertir-se en sergents. L’acadèmia es prepara ara per a l’entrega de despatxos, que tindrà lloc el proper mes de juliol. L’inici del nou curs està previst pel mes de setembre.

Des de l’acadèmia s'ha valorat la presència d'autoritats civils de la comarca i la demarcació com una mostra de les “bones relacions existents entre l’acadèmia i el Pallars Jussà”, on les col·laboracions i les cooperacions conjuntes, asseguren, són “nombroses i fructíferes pel conjunt de la societat”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació