Dilluns, 29 d'abril de 2024
Pagesia

El Pallars s’apunta a una nova edició del «Benvinguts a pagès»

S’adreça al públic familiar i més 'foodie’, permet experimentar la vida a pagès i tastar i accedir a una oferta de productes agroalimentaris

Redacció 31 de maig de 2019 a les 12:01
Aquesta proposta està destinada a un públic familiar | Benvinguts a Pagès
Visitar un projecte de recuperació del safrà, assistir a una demostració de teixir amb telers de baix llis, conèixer unes guarderies de truita de riu, així com degustar carn de corder de la raça xisqueta. Aquestes són només algunes de les propostes que ofereixen aquest cap de setmana les comarques pallareses en el marc de la 4a edició de Benvinguts a pagès, la gran festa de la pagesia catalana que se celebrarà arreu del país.

La proposta permet experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. L’esdeveniment té com a eix central les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives.

En concret, a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà hi prendran part onze explotacions, vuit restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès, dinou allotjaments i set activitats complementàries, com excursions a cavall o visites guiades a la formatgeria La Peça d’Altron i a l’ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua, a Llessui.

El cap de setmana de portes obertes al món de la pagesia catalana ajuda a desestacionalitzar el turisme arreu del principat i esdevé una oportunitat per redescobrir el territori. Aquest mes de juny celebrarà la quarta edició consolidant-se com una proposta lúdica i de país que difon el món rural, posa en valor el sector primari i dóna a conèixer l’origen dels productes agroalimentaris que es produeixen a Catalunya.
 

Consulta el programa del Benvinguts a pagès

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació