Dilluns, 29 d'abril de 2024
oriol junqueras

El Pallars s’aproparà a Junqueras a través dels seus amics i del reeixit llibre de Sergi Sol

Actes a Tremp, Sort i la Pobla de Segur amb la participació de l’escriptor i de Gabriel Rufián, que també presentarà el seu llibre

Redacció 30 de maig de 2019 a les 11:30
Oriol Junqueras durant un acte de campanya a Tarragona, en imatge d'arxiu | Júlia Abelló
Sort i la Pobla de Segur acolliran aquest cap de setmana les presentacions dels llibres Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, del periodista Sergi Sol, i Ser de izquierdas es ser el último de la fila (y saberlo), de Gabriel Rufián. L’acte de Sort tindrà lloc dissabte, a les 18h, a la sala de plens. El de la Pobla, diumenge a les 12h al Molí de l’Oli. En ambdós casos, els actes comptaran amb la presència dels dos autors, així com de Maxi Calero i Pep Picas, amics de Junqueras.

Sergi Sol és un dels col·laboradors més propers del vicepresident del Govern català, ara jutjat i empresonat a Madrid. L’obra que presenta es manté des de fa uns mesos entre els llibres més venuts. Al llarg de l'obra, narra, analitza i contextualitza la precipitació del 20-S; la celebració del referèndum; el desconcert posterior a la proclamació de la República; l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics; l'aplicació del 155; l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme; la celebració de les eleccions del 21-D, i els entrebancs per configurar un nou Govern.

Sol i Rufián també participaran en un tercer acte, demà divendres, a les 20h, a l’Espai Cultural La Lira de Tremp. Serà en la projecció del documental Entre Pàndols i Cavalls, que tracta sobre la identificació dels desapareguts de la Guerra Civil. Posteriorment es realitzarà un col·loqui en el que hi participaran, a part de Sergi Sol i Gabriel Rufián, el president de l’associació del banc d’ADN dels desapareguts de la Guerra Civil, Roger Heredia, i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Rosa Amorós.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació