Dimecres, 1 de maig de 2024
Dades: municipals 2019

MAPA: ERC s'imposa per primera vegada als consells comarcals pallaresos

Els republicans sobrepassen Junts per Catalunya als dos òrgans

Jordi Ubach Llorens 27 de maig de 2019 a les 11:33

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, el partit que hi ha guanyat les municipals i els vots i percentatge obtingut per les principals formacions. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

La victòria d'ERC a bona part dels municipis pallaresos se suma als triomfs obtinguts al Consell Comarcal del Pallars Jussà i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Els representants als consells comarcals, recordem, es decideixen per una fórmula que té en compte la xifra absoluta de vots aconseguits i el número de regidories a la comarca.

Amb 8 dels 19 consellers en disputa, és la primera vegada que els republicans guanyen al Consell Comarcal del Pallars Jussà des que es van crear. ERC ha aconseguit al Jussà 2.799 vots i es queda a 2 consellers d'obtenir la majoria absoluta. Per sota, Junts per Catalunya és la segona força amb 6 consellers (1.900 vots) i Candidatura de Progrés-PSC, tercera amb 5 (1.897 vots). 

ERC també guanya al Pallars Sobirà, on han aconseguit 9 consellers dels també 19 possibles gràcies als 1.703 vots obtinguts. En aquesta comarca els republicans es queden a un sol conseller de la majoria absoluta, seguits per Junts per Catalunya amb 8 consellers i 1.386 vots i de Som Poble, que suma dos consellers gràcies als 474 vots aconseguits a Sort.


Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, el partit que va guanyar-hi el 2015, amb quin percentatge de vot i amb quants regidors. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.
 

Consulta els resultats als Consells Comarcals

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació