Dissabte, 20 d'abril de 2024
pintura

La pintora Pilar Baró posa color al comerç històric de Tremp

L’exposició ‘Botigues amb ànima’ es podrà veure fins el 2 de juny a l’Epicentre de Tremp

Redacció 20 de maig de 2019 a les 12:04
Imatge de la mostra, situada a l’Epicentre de Tremp | CCPJ
La pintora trempolina Pilar Baró i Grau ha estrenat una col·lecció de pintures relacionades amb el comerç de Tremp d’abans i ara titulada Botigues amb ànima. Aquest projecte, que es podrà veure fins el dia 2 de juny a l’Epicentre de Tremp, “parteix de la necessitat interior de recordar com era abans i ara el comerç a Tremp, on anàvem a buscar el pa o on compràvem la pega-dolça”, segons ha indicat la mateixa autora.

A partir de material fotogràfic personal i de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà i adobat amb els records propis i alguna que altra llicència d’artista, Baró ha anat composant quadre a quadre amb l’objectiu de plasmar les seves pròpies emocions i donar color a un món, el del petit comerç tradicional, que sembla que el va perdent. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha explicat que “tenim la sort de poder gaudir a l’Epicentre d’exposicions com la de Pilar Baró, que desprenen història i recullen l’essència de la vida al Pallars a través del seu comerç”.

Aquest projecte coincideix amb el temps amb l’exposició La rebotiga de l’Arxiu, una mostra que recull material de diversos comerços antics de Tremp i que s’ha ubicat a l’antiga Casa Palmerola. Aquesta exposició, que es podrà veure fins al 15 de setembre, centra les activitats de celebració del 10è aniversari de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació