Diumenge, 19 de maig de 2024
pirineus-barcelona 2030

L’esquerra independentista de l’Alt Pirineu i l’Aran s’oposa als Jocs Olímpics d’Hivern

El col·lectiu reclama màxima transparència, un referèndum vinculant i la necessitat de canviar el model econòmic i territorial

Redacció 9 de maig de 2019 a les 09:59
Imatge de la roda de premsa a la Seu d’Urgell | CUP
L’esquerra independentista de l’Alt Pirineu i l’Aran, integrada per formacions com la CUP, Arran o Endavant, ha fet públic aquest dimecres el seu posicionament contrari a la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona previstos per l’any 2030.

En una roda de premsa a la Seu d’Urgell, els col·lectius han exigit “màxima transparència” al voltant de les inversions, infraestructures i pressupost de la candidatura. Reclamen també un referèndum vinculant perquè la població del Pirineu “pugui decidir el futur de les inversions al territori”, així com la paralització de les obres en marxa de Coll de Pal i el desdoblament de la C-16, al Berguedà.

Les formacions independentistes també han fet èmfasi en la necessitat de canviar de manera “urgent” el model socioeconòmic i territorial actual a les comarques del Pirineu, que han qualificat de “model del totxo, neu i turisme de masses”.

A la roda de premsa hi han participat la cap de llista de la CUP per la Seu d'Urgell, Xènia Antona, la regidora de la CUP a Barcelona i membre del Secretariat Nacional de la CUP, Eulàlia Reguant, així com diferents membres pirinencs de les tres formacions independentistes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació