Divendres, 19 d'abril de 2024
romànic

L'aplec de Mur més internacional

Un grup de touroperadors i periodistes dels Estats Units han participat enguany a la tradicional trobada

Redacció 7 de maig de 2019 a les 10:26
Imatge de la trobada de les banderes del Pabordat | Ajuntament
El Castell de Mur ha acollit aquest diumenge, un any més, una nova edició de l’aplec de Mur, enguany amb una representació especial. I és que hi han estat presents el director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Pepe Sierra, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, amb motiu de la presentació del programa del centenari de l'arrencament de les pintures de Mur.

Com cada any el programa va començar amb la trobada tradicional de les banderes del Pabordat a peu del castell. Acte seguit, l’alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, ha presentat el programa d'actes del centenari. Tot seguit s'ha celebrat la missa, enguany presidida pel bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, amb la benedicció del terme.

El vermut i el joc tradicional del catxo han estat l'avançament d'un dinar de germanor en el que també han participat el grup de touroperadors i periodistes dels Estats Units, en una acció promoguda per la Agencia Catalana de Turisme. Al llarg de tota la setmana han fet un recorregut intens per conèixer el romànic català. 

El de Mur és un dels aplecs més tradicionals i de renom de la zona, sent el seu tret característic la trobada de banderes dels pobles del Pabordat, aquells que antigament depenien de la Col·legiata de Santa Maria de Mur.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació