Dijous, 18 d'abril de 2024
pesca

L'Escola de pesca del Pallars ensenya als més petits a pescar i a conèixer els ecosistemes aquàtics

El centre és l'únic d'aquestes característiques a la comarca i funciona des del 16 de març

Redacció 2 de maig de 2019 a les 09:32
Un grup de nens assistint a una classe a tocar del riu Noguera Pallaresa | Escola de pesca
L'Escola de pesca del Pallars, ubicada a Baro, al terme de Soriguera, funciona a ple rendiment des del passat 16 de març. Durant aquest temps han passat per l’escola un total de 23 nens amb l'objectiu d'aprendre a pescar i conèixer els ecosistemes aquàtics. Aquest centre es vol significar per potenciar la pesca sense mort a la comarca i amb aquest objectiu han programat activitats, totes gratuïtes, per als caps de setmana de la temporada de pesca.

El centre també vol ser una eina per ajudar a la gent que fa temps que pesca a perfeccionar la seva tècnica. Meritxell Cases, tècnica de l'Escola, ha explicat que no tot és pescar i també s'estan preparant campanyes d'educació ambiental per valorar els sistemes aquàtics de la comarca. Totes les activitats que organitza l'Escola són gratuïtes gràcies a un ajut que el Departament d'Agricultura va atorgar a l'Ajuntament de Soriguera.

L'Escola està ubicada a l'edifici de les antigues escoles de Baro. L'Ajuntament va apostar per aquest projecte amb la idea de recuperar la tradició d'aquest esport a la comarca i inculcar-lo als més petits.
 

Un grup de nens a una classe de pesca al pantà de Sant Antoni, al Pallars Jussà. Foto: Escola de pesca

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació