Dissabte, 20 d'abril de 2024
línia Lleida-la Pobla

Ferrocarrils restaurarà l’estació de tren de Cellers per explotar-la turísticament

L’actuació, que també inclou l’estació i l’hangar de Tremp, s’executarà en els propers mesos

Redacció 30 d'abril de 2019 a les 09:34
Imatge d’arxiu de l’estació de Cellers | Diputació de Lleida
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) invertirà més de mig milió d’euros en restaurar quatre estacions de la línia de tren Lleida-la Pobla. Entre els edificis que es planteja reconstruir s’hi troben les estacions de Cellers-Llimiana i la de Tremp, així com l’hangar situat a la capital del Pallars Jussà. L’objectiu de l’empresa pública és que les instal·lacions es puguin reutilitzar i no descarta llogar els espais a tercers perquè els explotin turísticament.

Segons publica el diari Segre, els treballs inclouen el reforç de l’estructura i la teulada dels edificis, actualment de plaques de fibrociment, així com la neteja dels edificis. La previsió és que les obres finalitzin la propera tardor, ja que FGC preveu executar-les en un termini de cinc mesos. 

Des que la línia Lleida-la Pobla ha passat a mans de la Generalitat, Ferrocarrils ha potenciat que els immobles buits de la línia puguin tenir un ús per a ser explotats. És el cas, per exemple, de l’Estació d’Esports i Naura del Pirineu, ubicada a la Pobla de Segur, que actualment acull un centre de BTT i un punt d’informació turística comarcal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació