Dimecres, 24 d'abril de 2024
turisme

La Setmana Santa registra altes ocupacions al Pallars però per sota d’altres anys

Punt final a la temporada d’esquí amb pràcticament la meitat d’esquiadors que l'any passat a Port Ainé

Redacció 23 d'abril de 2019 a les 09:22
Port Ainé va despertat diumenge amb l’última nevada de la temporada | Skipallars
Les zones turístiques del Pallars han assolit ocupacions d'entre el 80 i el 90% per Setmana Santa tot i el mal temps arreu de Catalunya, unes dades d’ocupació elevades però que no igualen les d’altres anys. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d'estacions, i en el cas del Pallars Sobirà, a Port Ainé, que és la única que quedava oberta.

El president de la Federació d'Hostaleria a Lleida, Josep Castellarnau, ha afirmat que el dissabte en molts establiments es va registrar un 90% d'ocupació. Castellarnau ha reconegut que el nivell de reserves d'aquesta Setmana Santa no ha estat tan elevat com el de temporades passades i ho justifica dient que "aquest any la Setmana Santa ha caigut tard" i les previsions meteorològiques "no eren bones".

Segons Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, l'ocupació entre el 85% i el 90% i tot i que la climatologia no s’ha mostrat del tot favorable en tots els dies d’aquesta Setmana Santa, el nombre de forfets venuts entre el 13 i el 22 d’abril ha estat d’uns 65.000.

Pel que fa als esports d’aventura, el sector es mostra "content" dels serveis realitzats tot i que tampoc no han aconseguit el de temporades anteriors. El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat que els dies amb una realització de serveis més alta van ser el divendres i el dissabte registrant una ocupació d'entre el 65% i el 75%. Dolcet argumenta que la meteorologia adversa ha fet ralentitzar les reserves i en alguns casos fins i tot anul·lar.
 

Un grup de barques baixant per la Noguera Pallaresa aquest dilluns. Foto: ACN


Adéu a la temporada d’esquí

La majoria d'estacions d'esquí han posat el punt final a la temporada aquest dilluns. Port Ainé ha registrat 6.671 esquiadors del 13 d'abril fins al 22 d'abril. Aquestes xifres s'han reduït a la meitat dels visitants de l'any passat durant les mateixes dates (11.900). Xavier Bigordà, director de l'estació, ha recordat que aquesta Setmana Santa la meteorologia no ha acompanyat i ha afegit que quan Setmana Santa cau tan tard molts amants de l'esport blanc ja han penjat els esquis.

A falta de dades d'esquiadors, de la seva banda, Baqueira Beret fa una valoració positiva de la temporada d'esquí. Pel que fa a la Setmana Santa, el seu director, Xavi Ubeira, ha explicat que han tingut molts dies de mal temps i boira. Els treballadors de Skipallars han acomiadat al temporada amb aquest divertit vídeo:

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació