Divendres, 19 d'abril de 2024
llibres

Joan Obiols porta el seu «Viatge universal pel Pirineu» al Pallars Sobirà

Aquest dijous serà a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, mentre que el dissabte presentarà el llibre a Alins i Ribera de Cardós

Redacció 17 d'abril de 2019 a les 11:15
Obiols va presentar el llibre al gener a Sort | Biblioteca Pública de Sort
L'escriptor alturgellenc Joan Obiols presentarà en diferents indrets del Pallars Sobirà la seva darrera obra, el volum sisè del seu particular viatge universal pel Pirineu, centrat amb el Pallars Sobirà. L'obra, titulada Viatge Universal pel Pirineu, si la muntanya fos el món. Vol. 6. Per terres del... Pallars Sobirà: Aigües braves i sort, entre la Pica d'Estats i la Sal de l'Exposició Universal, es tracta d'una iniciativa editorial conjunta d'Editorial Andorra i Edicions Salòria que ja ha vist la publicació d'altres volums dedicats a diferents indrets del Pirineu.

La presentació del llibre tindrà lloc a Esterri d’Àneu demà dijous, a les 18h a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, i comptarà també amb la participació de Jordi Abella i Oriol Riart. El dissabte l’autor es desplaçarà a Alins i Ribera de Cardós. El primer dels dos actes serà a les 17:30h a la sala de l’Ajuntament. El segon, dos hores més tard, a la sala de l’escola.

Un homenatge als habitants del territori

Aquest projecte literari representa la culminació, i el comiat pel que fa referència al Pallars Sobirà, de l'obra literària de Joan Obiols, que ha estat qualificat pels ponents de "gran activista pirinenc" i que, amb 14 llibres publicats, s'ha distingit per copsar el ritme vital, tant en els seus llibres com en la ràdio i la premsa escrita, de més de 700 pobles de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra.

Obiols ha visitat aquests indrets en nombroses ocasions per donar veu a les persones que hi habiten i recordar la història de personatges i fets destacats de la zona, sempre amb l'objectiu que els veïns i veïnes recuperin l'autoestima.

El llibre transporta a lector a les converses que tenen lloc al Baix, el Mig i l'Alt Pallars, des de l'entrada per la Vall de Baén a Gerri de la Sal fins a la sortida per Espot, a la vall de l'Escrita. Qui llegeixi el llibre, reconeixerà els pobles, els paisatges i les persones que hi surten, homes i dones pallareses que s'han distingit per la seva tasca en el món de l'art i les lletres, amb iniciatives empresarials o en el món de la política local o bé, tot sovint, ajudant a sobreviure els nuclis petits de població que han quedat pràcticament deserts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació