Divendres, 26 d'abril de 2024

Lladorre registra un petit terratrèmol sense danys de 2,5 graus

El sisme detectat per l'Institut Geogràfic Nacional va tenir lloc ahir al migdia i no va causar danys personals ni materials. Ni tan sols es va notar entre la població

Pallars Digital 19 de novembre de 2013 a les 16:20
Un terratrèmol de petita magnitud, de 2'5 graus en l´escala de Richter, va sacsejar ahir per uns segons el subsòl del municipi de Lladorre, segons dades de l´Institut Geogràfic Nacional (IGN) i tal i com informa el diari Segre en la seva edició d'avui. El sisme es va iniciar poc després del migdia i va tenir l´epicentre a l´oest del nucli urbà de Lladorre. 
 
Sortosament, no es van haver de lamentar danys personals ni materials. Ni tan sols els veïns del municipi van percebre el moviment sísmic, que només va ser detectat pels sismògrafs.
 
Al llarg d´aquest mes de novembre, les comarques del Pirineu de Lleida han registrat  Segons les dades recopilades per l´organisme de la Generalitat, cap d´aquests sismes va assolir el grau u, amb la qual cosa no van ser percebuts per la població de la zona.
 
El Pirineu, terra de sismes
 
El Pirineu registra una activitat sísmica freqüent, encara que majoritàriament es produeix a grans profunditats del subsòl o es troba per sota del llindar d´intensitat que les persones són capaces de percebre.
 
De fet, només durant el mes de novembre s'han registrat tres moviments sísmics més al Pirineu, més lleus que el de Lladorre, a l´Alt Urgell, el Pallars Sobirà i Aran, segons dades de l´Institut Geològic de Catalunya (IGC). Cap d'ells es va notar entre la població.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, terratrèmol, sisme, ICC