Divendres, 19 d'abril de 2024
hidroelèctriques

La CUP denuncia que el Flamisell torna a baixar per sota del cabal mínim

Va ser el passat dissabte i asseguren que s’han generat impactes importants a la vida piscícola del riu

Redacció 3 d'abril de 2019 a les 10:36

La CUP de la Vall Fosca ha denunciat mitjançant les xarxes socials un nou incompliment del cabal mínim ecològic del riu Flamisell. La formació anticapitalista assegura que aquest fet genera impactes importants a la vida piscícola del riu. És el segon cop que això passa aquest any, després que el passat mes de gener denunciés un cas similar en plena fresada de la truita.

Segons el regidor de la CUP a la Torre de Capdella, Josep Plasencia, el baix cabal es deu al manteniment que s’està fent a la Central de Capdella. Plasencia assegura que aquest és un fet “desgraciadament habitual” i que afecta especialment a l’hivern, que és quan les espècies com la truita són més vulnerables, ja que es troben en plena època de fresa.

Plasència adverteix que la concessió de la Central de la Torre de Capdella va caducar fa 33 anys i que fins al moment s'ha explotat en precari. En aquest sentit, assegura que en aquesta concessió hi figura que el cabal ecològic del riu ha de ser de 1.000 litres per segon, mentre que al Registre d'Aigües no s'esmenta el tema. 

Per últim, Plasencia ha recordat que aquest tema està en mans de la Fiscalia després que s’hagin obert diligències contra Endesa per presumpte delicte ecològic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació