Divendres, 19 d'abril de 2024
camps de treball

La Pobla i Conca de Dalt acolliran un camp de treball per senyalitzar refugis i trinxeres de la Guerra Civil

Un camp dedicat a recuperar la biodiversitat dels estanys dels Pirineus va ser el que més sol·licituds va tenir l'any 2018

Redacció 3 d'abril de 2019 a les 09:54
La presentació dels camps de treball va tenir lloc a la Pobla de Segur | ACN
La demarcació de Lleida acollirà aquest estiu un total de 17 camps de treball, set dels quals a l'Alt Pirineu i Aran. Entre aquests, destaca una de les novetats d’enguany, el camp de treball que compartiran els municipis de Conca de Dalt i la Pobla de Segur i que servirà per senyalitzar refugis antiaeris i trinxeres de la Guerra Civil.

A la Pobla de Segur queden vestigis de cinc refugis antiaeris de la Guerra Civil. Amb aquest camp de treball es pretén senyalitzar les entrades d'aquests refugis, recuperar informació sobre ells i donar-los a conèixer al poble. Per un altre costat, a la muntanya de Sant Corneli -escenari d'una gran batalla entre el front republicà i el front nacional- es netejaran els camins per arribar-hi i se'n facilitarà l'accés.

Es beneficiaran dels 17 camps de treball un total de 294 joves d'entre 14 i 29 anys. Dotze dels camps de treball seran per a joves catalans, un per a joves de l'estat espanyol i quatre per a joves d'arreu del món. El que més sol·licituds va tenir l'any 2018, i que aquest any es torna a fer, va ser el que organitza l'associació La Sorellona a Ginestarre, al terme municipal d’Esterri de Cardós, i que es dedica a recuperar la biodiversitat dels estanys dels Pirineus. 

L’oferta en camps de treball es va presentar ahir en un acte al Moli de l’Oli de la Pobla de Segur i en el qual hi van assistir la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, la delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, la coordinadora d’Alba Jussà, Maria Helena Vicente, així com representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Lleida i dels ajuntaments de la Pobla de Segur i Conca de Dalt.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació