Dimecres, 24 d'abril de 2024
doctor music

Torra es reunirà amb els alcaldes del Sobirà per la marxa del Doctor Music

El Govern considera justificat el veto al certamen perquè els prats d'Escalarre són "en una zona que té molts riscos de ser inundable"

Redacció 2 d'abril de 2019 a les 17:16
Meritxell Budó en roda de premsa després del Consell Executiu | ACN
El president del Govern de la Generalitat, Quim Torra, rebrà de manera “immediata" a tots els alcaldes del Pallars Sobirà per parlar de la problemàtica que ha suposat el canvi d'ubicació del Doctor Music Festival d'Escalarre al circuït de Montmeló i de totes aquelles “que facin referència al desenvolupament de la comarca". Ho ha anunciat en roda de premsa, aquest migdia, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

No obstant, Budó ha remarcat que "mai s'és prou rigorós" quan es tracta de qüestions de seguretat i per això ha considerat el veto de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a la celebració del festival com una decisió “encertada" perquè es volia fer en una zona que "té molts riscos de ser inundable”. És la resposta a l’amenaça dels alcaldes del Sobirà de denunciar el Govern per danys i perjudicis per no autoritzar el Doctor Music.

Com ja va fer el passat dimecres el director de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, Budó ha recordat que el Pallars compta amb inversió econòmica per part de l'executiu i s'ha referit als 8,5 milions d'euros per un nou telecadira a Espot i el 6 milions per un nou tren per a la línia Lleida-la Pobla.

La consellera Budó s'ha referit a antecedents com la inundació d'un càmping a Biescas (Pirineu d'Osca) per justificar la prudència a l'hora de vetar la celebració del Doctor Music Festival a Escalarre. Això no obstant, ha assenyalat que el Govern és conscient del “malestar" que aquesta decisió ha suposat al territori.

Budó també ha recordat que més enllà de l'impacte econòmic que podria suposar l'assistència de 40.000 persones al festival, aquestes "després marxen” i, per tant, ha volgut remarcar altres inversions de l'executiu a la zona com poden ser el telecadira d'Espot, el tren de la Pobla o el "treball continuat" a les pistes d'esquí i al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

En qualsevol cas, la consellera de la Presidència ha dit que s'afrontarà amb els alcaldes el debat per veure de quina manera es pot garantir el desenvolupament al territori partint de la base que a vegades, els temes urbanístics "no poden donar resposta a les demandes del territori" perquè la llei no ho permet.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació