Dissabte, 20 d'abril de 2024
doctor music

Els alcaldes del Sobirà estudien demandar el Govern per danys i perjudicis per no autoritzar el Doctor Music

El Consell d'Alcaldes acorda “exigir" una reunió amb el president Torra i aparca la decisió de deixar de pagar el cànon de l'aigua

Redacció 1 d'abril de 2019 a les 22:17
El president comarcal i l’alcalde de la Guingueta d'Àneu, aquest dilluns al vespre | ACN
El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà estudiarà demandar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per danys i perjudicis per no autoritzar el festival Doctor Music als prats d'Escalarre. Per poder-ho fer, primer els ajuntaments de la comarca demanaran personar-se i poder tenir accés a l'expedient per posteriorment encarregar un informe contradictori extern i així estudiar la possibilitat de demandar l'ACA.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha explicat que la no celebració del festival ha suposat "un greuge econòmic molt important". Isús ha indicat que s'estudiarà la repercussió per al Sobirà per després poder tirar endavant la reclamació als jutjats. El Consell d’Alcaldes, que s'ha celebrat aquest dilluns al vespre a Sort, ha acordat també "exigir" al Govern una reunió amb el president Quim Torra i tots els seus consellers.

El primer objectiu de la reunió amb el Govern ha de ser per demanar explicacions dels motius que han portat a l'ACA no autoritzar el festival. En la mateixa reunió també es vol tractar altres problemàtiques que afecten la comarca i al seu desenvolupament com les figures de protecció, la inundabilitat o l'urbanisme.
 

Reunió del Consell d’Alcaldes d’aquest dilluns a Sort. Foto: ACN


Els alcaldes creuen que "l'estricta" lectura que s'ha fet de la normativa per no atorgar els permisos per la celebració del Doctor Músic marca un precedent. Asseguren que el futur de la comarca està "hipotecat”. Isús ha sentenciat que no volen "incomplir" la llei però que sí que volen "emparar-se" en ella per defensar-se.

Pel que fa a la decisió de deixar de pagar el cànon de l'aigua a l’ACA, ha quedat posposada donat que els pot ocasionar més inconvenients amb l'administració que beneficis. La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, va aconsellar-los que no ho fessin perquè no era “cap solució”

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació