Divendres, 26 d'abril de 2024
doctor music

La Diputació reitera el compromís per buscar alternatives a la marxa del Doctor Music

Perelló considera que la mesura plantejada pels alcaldes de deixar de pagar el cànon de l'aigua "no és cap solució” | La consellera de Cultura diu que el Govern "va junt" a l'hora de trobar una solució

Redacció 1 d'abril de 2019 a les 16:43
Imatge de la junta de portaveus celebrada aquest migdia | ACN
La Diputació de Lleida ha reiterat aquest migdia el compromís amb el Pallars Sobirà i amb els alcaldes davant la possibilitat que, finalment, el Doctor Music Festival no s'acabi celebrant als prats d'Escalarre. No obstant, la presidenta, Rosa Maria Perelló, considera que deixar de pagar el cànon de l'aigua a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) tal com van plantejar els alcaldes "no és cap solució" però ha dit que escoltarà les alternatives o propostes que puguin plantejar els municipis. "Les decisions que es puguin prendre han d'estar fonamentades ja que, sinó, no tenen cap recorregut", ha sentenciat. 

En acabar la junta, Perelló ha reiterat que, des del primer moment, la Diputació de Lleida "ha estat al costat del territori" perquè el Doctor Music Festival pogués celebrar-se a Escalarre. Sobre la partida pressupostària de 200.000 euros inclosa en els comptes d'enguany, Perelló ha dit que vol escoltar abans els alcaldes de la zona per veure quina decisió es pren "perquè anava destinada a aquesta activitat". 

La presidenta de la Diputació ha lamentat que, si finalment, no s'acaba fent al Pallars Sobirà, "es perd una oportunitat de promoció econòmica per aquest territori", tenint en compte que el festival comptava amb un pressupost de més de 17 milions d'euros i preveia una afluència de desenes de milers de persones. També ha remarcat que "no està a mans de la Diputació que es pugui fer o no el festival" i ha exposat que la institució "no té cap altre compromís amb el Doctor Music Festival que donar-hi suport perquè es faci al territori". 

Perelló te previst reunir-se demà dimarts a la tarda a Lleida amb els alcaldes afectats, després de la reunió del Consell d'Alcaldes del Sobirà que s’ha de celebrar aquest vespre a Sort. D'altra banda, la promotora Doctor Music ha convocat per demà al matí una roda de premsa en què, previsiblement, informarà del lloc on, finalment, s'acabarà desenvolupant l'esdeveniment, arran del darrer informe desfavorable de l'ACA perquè es pugui fer a Escalarre.
 

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, aquest dilluns. Foto: ACN


La consellera de Cultura diu que el Govern "va junt"

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha assegurat aquest migdia que el Govern "va junt" a l'hora de trobar una solució per als problemes d'ubicació del Doctor Music Festival després del segon informe desfavorable de l'ACA que recomana no fer-lo als prats d'Escalarre pel risc d'inundabilitat. 

La consellera s'ha referit a la declaració que va fer el dia que va ser nomenada fa dues setmanes a l'hora d'abordar la problemàtica davant la possible marxa del festival d'Escalarre al circuït de Montmeló i ha apostat per "facilitar i intentar solucionar" sense concretar quina seria la millor opció. Aquest cap de setmana, uns 300 pallaresos i pallareses han protestat pel possible canvi d'ubicació i consideren que el criteri de l'ACA és excessiu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació