Dimarts, 23 d'abril de 2024
doctor music festival

Els alcaldes del Sobirà es plantegen deixar de pagar el cànon de l’aigua a l’ACA

Es tracta d’una mesura de descontentament del territori amb l’informe negatiu que l’agència Catalana de l’Aigua ha emès per la celebració del Doctor Music Festival

Redacció 29 de març de 2019 a les 09:41
El president comarcal, Carles Isús, presidint el Consell d’Alcaldes del Sobirà | ACN
Els alcaldes del Pallars Sobirà estudien practicar la insubmissió amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Es tracta d’una mesura per mostrar el descontentament del territori amb l’informe negatiu que l’ACA ha emès per la celebració del Doctor Music Festival a Escalarre. Aquest posicionament, que es ratificarà en un segon Consell d’Alcaldes el proper dilluns, també vol ser una denuncia a l’excés de normes restrictives.

L’aprovació d’aquesta mesura, segons ha declarat aquest matí a La Xarxa el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, serviria per demostrar un rebuig “clar” i que el Pallars “ha dit prou” davant el descontentament del territori, no només per la marxa del Doctor Music, sinó per les problemàtiques conjuntes que considera que pateixen les comarques de muntanya. 

Isús ha lamentat la “poca voluntat” de l’administració per buscar solucions per realitzar activitats al Pallars. El president comarcal ha denunciat el “tracte diferencial” i el “greuge comparatiu” de l’ACA, ja que segons assegura, hi ha arreu del país “altres localitzacions situades en zones de fluxe preferent i inundable” on s’estan fent activitats “on hi concorre molta gent”. Una d’elles, per exemple i segons ha publicat avui el diari Segre, és el recinte de Fira de Lleida, on entre d’altres activitats, s’hi celebra l’Aplec del Caragol.

A la reunió per abordar la marxa del Doctor Music d'Escalarre també s'ha aprovat convocar un Consell d'Alcaldes del Pirineu per tractar problemàtiques conjuntes. Tots els batlles han coincidit en denunciar que les normatives són molt genèriques i que no preveuen les diferents realitats del país. 

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà ha acordat també demanar una reunió amb tot el Govern per abordar les diferents problemàtiques que afecten aquesta comarca. Pel president comarcal, Carles Isús, és imprescindible "canviar les lleis" i ha sentenciat que el Pallars Sobirà està “hipotecat” com a comarca.
 

Pla general del Consell d’Alcaldes celebrat aquest dijous. Foto: ACN


L'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, s'ha mostrat "trist i enfadat" i ha afegit que el que s'ha de fer és "saber gestionar els possibles riscos” en referència a la inundabilitat d'Escalarre. Cervós s'ha mostrat favorable a preservar, en primer lloc, la seguretat de les persones i ha demanat a l'administració que per fer-ho "hi ha de posar els mitjans necessaris".

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que "si el país és divers, les lleis per gestionar-lo també ho han de ser". De la seva banda, l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Joan Blanco, ha sentenciat que "no volem ser la reserva espiritual de Catalunya" o "un parc d'atraccions" de la resta del país i "volem tindre unes lleis que ens deixin evolucionar".

Els alcaldes també han acordat anar fins a Waterloo per exposar a Carles Puigdemont que "no té sentit tenir un país divers i unes lleis que coarten les llibertats".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació