Diumenge, 28 d'abril de 2024
municipals 2019

MAPA: Aquesta va ser la força territorial del PSC al Pallars el 2015

Els socialistes van convertir-se en la tercera força al Pallars Jussà i en la cinquena al Sobirà

Roger Tugas / Jordi Ubach 25 de març de 2019 a les 18:21

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, els vots rebuts pel PSC i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) va obtenir el 2015 una presència molt irregular al Pallars. Els socialistes van aconseguir ser la tercera força en vots al Pallars Jussà -1.758 vots i el 26,3% del percentatge de vot-, a molt poca distància -només 24 paperetes- d’ERC i darrera també de CiU. Al Pallars Sobirà, en canvi, la presència del PSC va ser gairebé residual -amb el permís de Baix Pallars- ja que va aconseguir 187 vots i un 4,8% dels suports, esdevenint la cinquena força a la comarca, per darrera de CiU, ERC, Fem Municipi i la CUP.

Baix Pallars, amb el 77,4% dels vots -120-, va ser el municipi pallarès amb més suport al PSC. Allà on es va presentar, Llimiana, amb només un vot i el 0,7% de percentatge, és l'indret on menys suport va obtenir al Pallars.

En el conjunt de Catalunya, el PSC concentra el seu pes territorial a l'àrea metropolitana de Barcelona i, en menor mesura, a la de Tarragona. Tot i això, també aconsegueix resultats relativament bons a les Terres de l'Ebre o a l'Aran, així com a determinats ajuntaments dispersos del país, especialment de costa.

Vot mitjà del PSC (allà on es va presentar): 21,3%

Municipis on es va presentar (i almenys va rebre un vot): 499

Municipis de més de 1.000 habitants amb major percentatge de vot: Bossòst (72,2%), Mediona (65,6%), la Canonja (61,9%), la Montmell (61,4%) i Vallmoll (58,3%).

Municipis de més de 5.000 habitants amb major percentatge de vot: la Canonja (61,9%), l'Arboç (50,8%), Vallirana (48,6%), Santa Margarida i els Monjos (48,3%) i Santa Margarida de Montbui (47%).

Municipis amb menor percentatge de vot: Llívia (0,16%), Espolla (0,4%), Brunyola (0,4%), Alp (0,4%) i Bolvir (0,4%).


Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, els vots rebuts pel PSC i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació