Dijous, 25 d'abril de 2024
comarques

L’Alta Ribagorça celebra el 30è aniversari de la seva separació del Jussà

La comarca fou creada per llei l'any 1988, i fins llavors i des de la divisió comarcal de 1936, havia format part del Pallars

Redacció 12 de març de 2019 a les 10:14
Torra acompanyat dels representants de l’Alta Ribagorça | Generalitat
L’Alta Ribagorça ha celebrat aquest cap de setmana el 30è aniversari de la seva separació del Pallars Jussà. La comarca va ser creada per llei l'any 1988, juntament amb el Pla d'Urgell i el Pla de l’Estany. Fins aleshores i des de la divisió comarcal de 1936, havia format part del Pallars Jussà, llevat de la nova divisió comarcal feta el 1939.

La comarca ho ha celebrat amb la presència a la comarca del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que ha clos els actes commemoratius de l’aniversari del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça

Torra ha posat de relleu que aquestes tres dècades de trajectòria “palesen fins a quin punt quan un es proposa tirar endavant un projecte pot arribar-ho a aconseguir”. El cap de l’Executiu s’ha referit a la creació d’aquest consell comarcal i ha insistit que “les lleis s’han d’adaptar a la voluntat de la gent”. 
 
A l’acte hi van assistir el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, i alguns dels expresidents, com Josefina Ribé, que va ser la primera dona en presidir-lo i una de les primeres presidentes de consells comarcals catalans. També hi ha estat present l’alcalde del Pont de Suert, capital de la comarca, José Antonio Troguet; la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i altres alcaldes de la comarca.
 
Després de cloure aquest 30è aniversari, el cap del Govern ha visitat les esglésies d’Erill la Vall i Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí. I, al migdia, s’ha reunit en el decurs d’un dinar amb l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya, encapçalada pel seu president, Aureli Bisbe.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació