Dijous, 2 de maig de 2024
allaus

700.000 euros en barreres antiallaus a la zona de l’aparcament de Tavascan

Aquesta actuació, llargament reivindicada, evitarà el perill que ocasiona l’acumulació de neu en aquest sector de l’estació

Redacció 5 de març de 2019 a les 10:39
Imatge d’una allau provocada a l’estació de Tavascan | Tavascan
El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà la quantitat de 686.000 euros en la col·locació i instal·lació de barreres antiallaus a la zona de l’aparcament de les pistes d’esquí de Tavascan, a la zona de la Pleta del Prat, on en els darrers anys s’han produït alguns incidents com a conseqüència de l’acumulació de neu. Aquesta zona està degudament codificada en el cadastre d’allaus de Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Aquesta actuació, llargament reivindicada, permetrà evitar el perill que ocasiona l’acumulació de neu en aquest sector de l’estació d’esquí. Segons fons de Tavascan, la instal·lació de les barreres antiallaus és “una garantia i base fonamental” per donar continuïtat al complex d’alta muntanya, de titularitat municipal, ja que “actua com a motor econòmic i social” de tota la Vall de Cardós. Les obres s’executaran al llarg d'aquest 2019.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació