Dijous, 2 de maig de 2024
Carnaval

Les rues escolars i el mandongo de Sort donen el tret de sortida al Carnaval pallarès

Sort va donar ahir el tret de sortida amb el mandongo popular i l’elaboració del facit de Carnaval

Redacció 1 de març de 2019 a les 17:34
Les rues, la gresca i la disbauxa regnaran aquests dies al Pallars | Josep Vives
Arriba el Carnaval al Pallars. Els actes són nombrosos i repartits en diverses poblacions. Avui divendres els més petits ja han portat la festa a les escoles, però com cada any, va ser Sort la població encarregada de donar el tret de sortida, ahir dijous. Ho van fer ben d’hora al matí amb el mandongo i l’elaboració del Facit a la plaça Major.

Els actes a la localitat han continuat avui al migdia amb l’entrega del Requincuà a l’Alcalde del Carnaval, que comença a escalfar motors per demà, un dia ple d’actes, que culminarà amb el ball de nit al Pavelló d’Esports amenitzat per la Welcome Band i el grup de versions A Todo Gas.

Al Pallars Jussà el Carnaval començarà demà dissabte. A Tremp, l’epicentre dels actes serà la plaça Capdevila, on a les 12h començarà la Farinada. Aquesta tradició va ser recuperada l’any passat per La Casa del Sol Naixent i deixarà, a tots els que s’hi acostin, coberts de farina.  Després de la batalla, els actes continuen a les 17:30h, quan comença la rua de carrosses i comparses amenitzada pels Fills de la Flama i la percussió de Lo Peirot.

Les millors disfresses rebran un premi de mans de la Reina del Carnaval, que llegirà el seu pregó en acabar la rua a la plaça Capdevila. El final de festa serà al Pavelló del Casal amb un ball de disfresses que s’encarregaran d’animar el grup de versions La Cosa Nostra i el DJ Bacardit.

A la Pobla de Segur, la primera cita és l’Escudella a la Plaça del Daldo, que començarà a fer xup-xup a primera hora del matí, i es servirà a partir de les 14h, seguida de l’animació infantil al Pavelló d’Esports. L’acte principal serà la rua-concurs de carrosses que començarà a les 19h al passeig Ribera de Segur i acabarà al pavelló, on tot estarà a punt per començar el ball de nit. Els assistents podran sopar als food trucks que hi haurà al recinte.

El Carnaval arriba també a Esterri d’Àneu el diumenge i serà a les 18h. Així és, quan la població es prepara per rebre el Rei del Carnaval amb una gran rua a càrrec de les txarangues Kina Kreu i Els Petacanyes. L’animació continuarà amb un ball de tarda, que seguirà fins ben entrada la nit, a càrrec del quartet Cocktail. 

I el Carnaval al Pallars són rues, balls i farcit però també és La Guixa, l’escudella d’Isona que el dimarts farà bullir una vintena de calders. La Guixa es podrà tastar el dimarts al dinar popular que té lloc, des de fa anys, a la plaça del Bisbe Badia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació