Dimarts, 18 de juny de 2024
CIAC

Les botigues-museu de Salàs creixen amb la incorporació del Cafè Salón

Amb nou botigues, el conjunt es consolida com una de les propostes turístiques més singulars de la demarcació de Lleida

Redacció 1 de març de 2019 a les 11:28
El Cafè Salón acull actuacions de jazz en col·laboració amb Ctretze Pirineus | Ctretze Pirineus
Amb la recent incorporació del nou espai museïtzat del Cafè Salón, el conjunt de botigues històriques de Salàs de Pallars es consolida com una de les propostes turístiques més singulars de la demarcació de Lleida i com un dels centres d’interpretació del comerç tradicional més importants de Catalunya.

El Cafè Salón, adquirit per l’impulsor de les botigues-museu, Sisco Farràs, per fer-hi un “centre de dinamització cultural i d’activitats” relacionat amb l’antic comerç, acull des de fa set mesos el Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC) -anteriorment situat a les antigues escoles del poble- i una sala d’exposicions temporals, a més de constituir el punt de trobada i sortida de les visites als comerços històrics.


A més del Cafè Salón, l’itinerari guiat inclou un establiment d’“ultramarinos y coloniales”, una farmàcia, un estanc, una merceria-perfumeria, un quiosc, una barberia, un cafè i una impremta, tots situats al centre històric del poble. A totes les botigues el visitant pot trobar milers d’objectes i productes datats d’entre el final del segle XIX i mitjan segle XX. Les visites es fan en horari de matí i tarda, amb més freqüència durant l’estiu.   

Cal recordar que el CIAC va estrenar el passat mes de juny el seu web oficial, amb informació sobre la història del projecte, de les vuit botigues d'època ambientades i de les activitats i exposicions que tenen lloc al centre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació