Dijous, 25 d'abril de 2024
municipals 2019

El PDECat anuncia que es presenta a totes les eleccions amb «totes les conseqüències»

El partit concorrerà rere la marca Junts per Catalunya en més de 900 municipis, entre els quals Tremp, Sort o Isona

Redacció 25 de febrer de 2019 a les 09:27
Convenció municipal del PDECat a Vic | ACN
El món municipal del PDECat s'ha reunit aquest dissabte a Vic, la capital d'Osona. En ple pols per les llistes al Congrés dels Diputats i el fantasma de l'escissió vagant, el president de la formació, David Bonehví ha assegurat que el partit concorrerà a les tres properes eleccions -espanyoles, municipals i europees- "amb totes les conseqüències".

En la seva intervenció en la convenció municipalista, Bonvehí ha deixat clar que ningú ha de "dubtar" que "aquest és el partit del president Puigdemont des del primer dia". Per la seva banda, Carles Puigdemont, en un vídeo des de Brussel·les, ha dit que la formació ha "d'obrir la mirada", "no caure en el sectarisme" i "tenir l'esperit d'anar junts".

En les eleccions municipals, el PDECat es presentarà rere la marca de Junts per Catalunya "adaptada a cada municipi" en més de 900 localitats catalanes, entre les quals Tremp, Sort o Isona. Com a representants pallaresos, Anna Ritz i Francesc Castells, de Junts per Tremp, han assistit a la convenció municipal del partit. També hi han estat presents Imma Gallardo i Joan Torras, de Junts per Catalunya-Sort.

Manifest municipal

Un cop passin les espanyoles, més obertes que mai i que a Catalunya tenen a ERC com a favorita a les enquestes, el repte immediat seran les municipals. El PDECat és la principal força del país a nivell local, amb més de 400 alcaldes i 3.000 regidors, però el 26 de maig s'ho juga tot. Fa quatre anys va seguir amb la inèrcia engegada el 2011, quan va aconseguir governar a Barcelona i va arribar al poder a les quatre diputacions, però ara el context és diferent. Aquest dissabte s'aprova un decàleg municipalista basat en la gestió però que referma el compromís amb el procés català en ple judici al Suprem.

El 26-M també hi ha europees, per a les quals encara no hi ha candidat designat. L'aposta de la direcció és anar amb el PNB, que no té gaire bona relació amb Puigdemont des de la tardor del 2017. La confecció de les llistes i la definició dels projectes en els tres àmbits -municipis, Congrés i Parlament Europeu- són un reflex del debat intern que viu el PDECat, sempre condicionat per les cites electorals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació