Divendres, 19 d'abril de 2024
govern espanyol

Les infraestructures i el despoblament centren de nou les trobades amb Crespín

Aquesta setmana el subdelegat del Govern a Lleida s'ha reunit amb els alcaldes de Llimiana i d’Isona i Conca Dellà

Redacció 12 de febrer de 2019 a les 13:36
Reunió amb l'alcalde i regidors d'Isona i Conca de Dellà | Subdelegació del Govern
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat de nou el Pallars Jussà per seguir amb la ronda de visites als ajuntaments del territori per conèixer les necessitats dels municipis i estudiar vies de solució.

La primera parada l’ha fet a Llimiana, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de la població, Josep Terré. Crespín i Terré han analitzat diversos temes d’actualitat i han abordat els projectes de futur del municipi per “mantenir vius i preservar els municipis petits”, ha manifestat el subdelegat del Govern.

Posteriorment, Crespín s’ha desplaçat a Isona i Conca Dellà, on ha estat rebut per l’alcalde, Constante Aranda, així com per altres regidors de l’ajuntament. Aranda ha plantejat la necessitat de tirar endavant la quarta fase de rehabilitació del Castell de Llordà, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i un dels millors exemples d’arquitectura residencial no religiosa de l'època alt-medieval conservats a Catalunya. L’alcalde també ha plantejat al subdelegat del Govern la necessitat d’invertir i d’apostar per les infraestructures de tot tipus com a formula per consolidar la població.

En aquest sentit, José Crespín s’ha compromès amb el municipi a informar de la propera convocatòria d’ajuts de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment per rehabilitar o millorar immobles i ha assenyalat que “l’actual Govern de l’Estat ja està treballant en diverses iniciatives, com ara el Comisionat per al repte Demogràfic, conscients de la problemàtica que genera en els municipis petits, com Isona, la progressiva pèrdua d’habitants”. El subdelegat del Govern a Lleida també ha destacat que “les infraestructures, ja siguin en matèria de mobilitat, de comunicacions, agràries o de serveis, són un factor important per assolir la competitivitat económica del territori i cal treballar conjuntament per millorar-les”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació