Dijous, 25 d'abril de 2024
tren de la pobla

L’Estació d’Esports i Natura del Pirineu obre les portes a la Pobla de Segur

El nou equipament ofereix activitats entorn la mobilitat sostenible i en la jornada de portes obertes ha comptat amb la visita del president del Parlament, Roger Torrent

Redacció 11 de febrer de 2019 a les 09:33
El president comarcal, Constante Aranda, mostra a Torrent l’exterior de la nova Estació | Jordi Ubach
Aquest cap de setmana ha tingut lloc la jornada de portes obertes de la nova Estació d’Esports i Natura del Pirineu amb la presència de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya. Totes les persones que s'hi han apropat, han pogut conèixer les activitats que s’ofereixen des del nou espai de l’Estació.

Durant el dissabte, s'han desenvolupat diverses accions que han permès que els assistents es poguessin desplaçar amb el tren des de qualsevol punt de la línia Lleida - La Pobla. Aquestes activitats, obertes a tots els públics, han estat dinamitzades amb les actuacions de la companyia teatral pallaresa A Galet i s’han distribuït entre l’interior i els voltants de l’antiga Estació de tren de la Pobla de Segur. La jornada va continuar diumenge amb un esmorzar, seguit de les sortides guiades en bicicleta i a peu destinades a tots els públics.
 

Roger Torrent, visitant la nova Estació d’Esports i Natura del Pirineu. Foto: Jordi Ubach

 

Mobilitat sostenible

La rehabilitació d’aquesta antiga estació de tren en desús, ha suposat una inversió de 336.000,91 euros, finançada en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i en un 32,82% pel departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. En concret, ha consistit en reconvertir l'estació en un nou equipament que acull l’oficina de turisme de la Pobla de Segur, un espai d’atenció als esportistes i un espai interpretatiu de la comarca, amb especial atenció a la Vall Fosca i la zona de Collegats-Boumort.

Segons el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda Farrero, “amb aquesta actuació s’ofereix un nou equipament per prestar serveis relacionats amb la mobilitat sostenible i es recupera un edifici emblemàtic de la població que establirà sinèrgies amb els nous trens del corredor Lleida - La Pobla de Segur".
 

Jornada de portes obertes del nou equipament. Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà


Experiències sensitives, audiovisuals, rutes i molt més

Tots els espais són d’accés lliure i gratuït, per tal de difondre els principis de desenvolupament sostenible en els desplaçaments turístics i fomentar els valors de conservació del patrimoni natural i cultural en la població. Els aficionats a l’esport podran trobar una biblioteca amb llibres relacionats amb la pràctica esportiva, veure audiovisuals que ells mateixos han pogut gravar minuts abans, dutxes i, fins i tot, un taller de bicicletes.

A l’espai interpretatiu es podran viure experiències sensitives que permetran captar l’olor de la flora típica de la comarca i apreciar-ne les varietats més autòctones. A més, es podrà visualitzar com es genera el procés d’energia elèctrica produïda per les centrals hidroelèctriques del Pallars, descobrir una àmplia gama de rutes, els llocs de guaita, els espais on practicar esports nàutics i barranquisme.
 

Les autoritats dins lespai dedicat a la BTT. Foto: Jordi Ubach


Finalment, es podran veure audiovisuals d’activitats tradicionals com les falles o els raiers, i altres de caire més esportiu. L’oficina de turisme de la Pobla de Segur, la primera de la demarcació de Lleida hi trasllada la seva seu, i des d’aquest modern i acollidor espai ampliarà informació de totes aquestes activitats i es donarà una complerta informació de les activitats i propostes que ofereix la comarca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació