16 d'abril de 2024
doctor music festival

Els ecologistes reclamen el pronunciament desfavorable de l'ACA perquè el Doctor Music no es faci on està previst

Ipcena i Rius amb Vida exigeixen que "no dilati més temps" la proposta de resolució que ha d'emetre l'organisme

Redacció 7 de febrer de 2019 a les 09:16
Els prats d’Escalarre on es vol celebrar el festival | ACN
Ipcena i Rius amb Vida exigeixen a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que "no dilati més temps" l'emissió de la proposta de resolució per avalar o no que la pròxima edició del Doctor Music Festival es pugui celebrar als prats d'Escalarre on està prevista.

Els ecologistes consideren que el pronunciament ha de ser desfavorable pel fet que part de la zona del recinte del festival "es troba en zona inundable" o bé en zona de "flux preferent", i més encara si es té en compte que la promotora "no va presentar cap document d'al·legacions" durant el tràmit d'audiència després dels canvis sol·licitats per l'ACA a l'organització per garantir la seguretat dels assistents.

Les entitats ecologistes consideren que el termini perquè la promotora pogués presentar les al·legacions "ja s'ha exhaurit", tot i que, "se li va concedir una ampliació del termini de cinc dies" i, malgrat això, "no ha presentat cap proposta alternativa", segons ha exposat el portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez

Ipcena i Rius amb Vida han tornat a advertir del "risc" d'una possible avinguda dels rius, però especialment per "l'aigua, fang i roques" que podrien arribar fins la zona del festival, procedents dels barrancs propers, en cas que caigués un important volum de pluja en poca estona. A més, també denuncien que una part del recinte del festival afectaria espais naturals protegits.

Incertesa a pocs mesos del festival

Un cop l'ACA emeti el seu pronunciament, haurà d'informar a les diferents parts implicades, entre les quals es troben els organitzadors i els ecologistes, perquè puguin presentar-hi al·legacions. Posteriorment, l'Agència haurà d'elevar la proposta de resolució a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que serà qui haurà d'emetre la resolució definitiva i, per tant, autoritzar o no la celebració del festival.  

D'altra banda, Ipcena i Rius amb Vida ha tornat a demanar a l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTTA) de Lleida, depenent de Territori i Sostenibilitat, que no permeti que el procediment d'avaluació ambiental del projecte del festival pugui tramitar-se tal com va demanar la promotora, és a dir, de forma simplificada, amb la qual cosa podria tenir "una durada d'uns quatre mesos", sinó que s'hagi d'efectuar seguint el procediment ordinari, que "podria allargar-se més d'un any", segons els ecologistes. Això "impossibilitaria" que el festival es pogués celebrar al juliol.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació