Divendres, 26 d'abril de 2024
piscina

Una iniciativa ciutadana reclama una piscina climatitzada d'àmbit comarcal a Tremp

S'han presentat més de 2.000 signatures i s'ha iniciat una ronda de trobades amb representants polítics

Redacció 6 de febrer de 2019 a les 10:03
Imatge de la piscina coberta de Balaguer | Arxiu
Una iniciativa ciutadana ha recollit 2.039 signatures per construir una piscina climatitzada a Tremp d'àmbit comarcal. Els impulsors de la proposta es van reunir la setmana passada amb els tres grups polítics que actualment tenen representació a l'Ajuntament de la capital del Jussà, el PDECat, ERC i Compromís per Tremp, i avui ho faran amb el president del Consell Comarcal, Constante Aranda. D'aquesta manera, procuren que la demanda es tingui en compte de cara a les properes eleccions municipals.

Els ciutadans i ciutadanes que reclamen aquesta instal·lació consideren que en un lloc de muntanya, "amb hiverns llargs i les dificultats de mobilitat per desplaçar-se" a altres indrets, fan d'aquesta instal·lació "un recurs indispensable al nostre territori”, segons asseguren.

També es queixen de la piscina de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, que fins ara ha cobert aquest servei. Actualment les instal·lacions de Talarn han obert de nou, però encadenen una sèrie de tancaments i reobertures, fet que provoca certes “limitacions”, segons afirmen. A banda de la de Talarn, les piscines climatitzades més properes es troben a quilòmetres de distància, a Balaguer i Pont de Suert.

Per als impulsors de la iniciativa, la creació de la nova piscina podria cobrir diverses necessitats de la població, com són les escolars, familiars, terapèutiques, lúdiques, formatives, turístiques, esportives... així com generar-ne de noves. Amb la recollida de les més de 2.000 signatures, demanen l'estudi i execució de l'obra, a través de diferents fonts de finançament públic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació