Dilluns, 29 d'abril de 2024
jocs esportius escolars

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya passaran de nou pel Pallars

En el calendari d'aquest 2019, destaca la 37a Olimpíada Flamicell de la Pobla, el circuit de cros, la lliga escolar d'esquí i la lliga Pirineus futbol 7, que es disputaran en territori pallarès

Redacció 5 de febrer de 2019 a les 10:59
Presentació del calendari pel 2019 | Diputació de Lleida
Aquest dilluns s'han presentat les activitats dels consells esportius de Lleida Trofeu Diputació - Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2018 - 2019, on participen prop de 8.200 persones i més de 250 entitats esportives de les comarques de Lleida. En concret, s'ha detallat el calendari del circuit escolar de cros, la lliga d'esquí alpí, de futbol 7, d'escacs, de natació, d'handbol, d'atletisme, així com la 37a Olimpíada Flamicell, celebrada a la Pobla. A més, destaca la inclusió de les curses d'orientació en família, com a  gran novetat.

Algunes d'aquestes proves tindran el Pallars com a escenari. En el cas de l'atletisme, l'Olimpíada Flamicell de la Pobla de Segur és una de les cites de referència i s'espera que aglutini uns 1.200 atletes. La competició que es celebrarà el proper 16 de març és una de les proves escolars més importants de Catalunya i s'ha consolidat com un esdeveniment de divulgació d'aquest esport entre les diferents categories.

El circuit de cros, que va començar el passat 11 de novembre a la Pobla, finalitzarà el 24 de febrer amb la participació total de més de 4.500 persones, que puntuaran en les categories de veterà i sènior, juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí, prebenjamí i pollets.
 
Pel que fa a la lliga escolar d'esquí, aquesta es va iniciar el passat 13 de gener a Cerler, i va seguir a Boí-Taüll el 26 de gener. El proper 24 de febrer se celebrarà la final nacional a Espot Esquí, acabant a Baqueira Beret el 24 de març, amb la disputa del Trofeu Diputació en les categories de sènior, juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí, prebenjamí. En aquesta disciplina, la participació majoritària és concentra en comarques de muntanya, com és el cas de les comarques pallareses.

Finalment, la lliga escolar Pirineus futbol 7 acull les categories de juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí i està adreçada a les comarques del Pirineu. Es tracta d'una competició amb format nòrdic, amb la realització de la primera volta de setembre a novembre i de la segona volta d'abril a juny. En aquest sentit, destaca el programa de valors específic per aquesta competició anomenat Targeta verda.

Premi al joc net
 
Un any més, a totes les competicions es valorarà i premiaran les bones conductes, tant pels esportistes, com pels entrenadors i públic en general, dins del programa de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) Jo sempre hi guanyo. També hi serà present la vessant solidària a través de la recollida d'un euro, en totes les curses de cros, pel programa solidari Gotes per Níger de l'UNICEF.
 
Totes les activitats estan organitzades per l'Agrupació Territorial de Lleida dels Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. En aquest sentit, el diputat i president de l'Agrupació de Consells Esportius de les Terres de Lleida (ACTE), Joan Ubach, ha destacat la importància que se celebrin aquestes competicions a la pràctica totalitat de les comarques de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació