Diumenge, 28 d'abril de 2024
metereologia

Els pobles del Pallars tornen a poc a poc a la normalitat després de la nevada

S'ha intensificat la neteja dels carrers de neu i gel i el Port de la Bonaigua continua tancat per risc d'allaus

Redacció 30 de gener de 2019 a les 10:20
Operaris amb eines manuals i màquines netejant els carrers de Tavascan | ACN
En els últims dies, s'han intensificat les tasques de neteja dels carrers i carreteres del Pallars aprofitant la treva que ha donat la neu. Avui ja es pot circular per la majoria de carreteres de la zona, exceptuant el Port de la Bonaigua, que segueix tancat per risc d'allaus. A l'Alt Àneu, a la cruïlla de Sorpe amb el Refugi d'Ares, s'han de portar cadenes.

Ahir, la majoria de localitats es van despertar amb més de 20 centímetres de neu i d'altres, com Tavascan, amb gruixos que superaven els 40 centímetres. En aquest sentit, l'alcalde del municipi de Lladorre,  Salvador Tomàs, va explicar que davant de situacions com aquesta, prioritzen la neteja dels accessos a tots els pobles per poder garantir el servei de transport escolar i posteriorment netegen els carrers dels nuclis. Tomàs va dir que se centren en aquells carrers on hi ha serveis i gent gran per no deixar-los aïllats.

Pels propers dies es preveu un ascens de les temperatures, que podrien caure en picat de cara a divendres, mentre passen sistemes frontals fins a finals de setmana. No obstant això, cal recordar que encara que l'estat de les carreteres ha millorat, quan hi ha neu a la calçada, s'ha de conduir amb suavitat, no frenar bruscament, reduir la velocitat, mantenir la distància de seguretat i portar cadenes o rodes de contacte. Des de Trànsit es recomana tenir el dipòsit de benzina ple.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació