Dissabte, 27 d'abril de 2024
allaus

Tremp acull una jornada per conèixer l'escala europea de perill d'allaus

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya vol fer més comprensible aquesta escala a la població, a través d'exemples pràctics i resolent dubtes i qüestions

Redacció 29 de gener de 2019 a les 12:37
Allau a prop d'una estació d'esquí | Ivan Sanz
Demà dimecres a les 18h, el Centre de Suport Territorial Pirineus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) organitza i acull la jornada Factors claus de l’escala europea de perill d’allaus.

El risc i el perill d’allaus ha entrat a la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, per aquest motiu, la Unitat de Predicció d’Allaus de l’ICGC organitza un seguit de xerrades en aquesta matèria.

El 1993 es va consensuar l’escala de perill d’allaus a nivell europeu i, des d’aleshores, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya treballa amb els centres de predicció internacionals per tal d’harmonitzar l’ús de l’escala i millorar la comunicació amb els usuaris.

En aquesta jornada, Carles García i Glòria Martí, predictors d'allaus, explicaran en detall els factors clau per entendre com funciona l’escala europea de perill d’allaus. En les prediccions de perill d’allaus, els usuaris sovint només es fixen en el número del grau de perill, però hi ha molta més informació a comprendre, com saber què significa cada grau, conèixer si es pot circular per un pendent o no, quin és el grau amb més accidentalitat, etc.

D'aquesta manera, es pretén fer més comprensible l’escala a través d’exemples pràctics per a cada grau de perill i donar resposta a les preguntes que puguin sorgir. Les persones interessades a assistir-hi s'han d'inscriure a la jornada.
 

Consulta el programa complet de la jornada

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació